Det var ingen spikpåle som hittades vid Smedsuddsbadet på Kungsholmen i centrala Stockholm, säger Linda Ulves, ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Fyndet i går kväll vid Smedsuddsbadet skapade stora rabalder. Räddningstjänst och polis kallades till platsen. Man gjorde bedömningen att föremålet placerats ut med vilje.

– Av den anledningen så gjorde brandkåren en avsökning av badplatsen och intilliggande badbrygga.
 
Men på fredagmorgonen konstaterar räddningstjänsten att det handlar om en gammal gran.

– Våra dykare säger att det är en gammal gran, den har legat vågrätt på botten och följt med ett ankare upp. Dykarna har sökt av botten och det finns inga andra föremål. Det var inga spikar i granen, det var avhuggna kvistar. Alla kan lugnt bara vidare, vi har haft yrkesmänniskor som kan konstatera det, säger Linda UIves, ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Stockholm, till Metro.

Även Polisen menar nu att det rör sig om en gran. 

”Vi kan läsa i pressen att man hittat en påle vid Smedsuddsbadet och att pålen som satt i botten var försedd med ett antal spikar som spretade ut.

Vid samtal med brandkårens dykledare framkommer att det man anträffat är resterna av en gran och att ”spikarna” är grenar som sticker ut från stammen. Vidare att granen funnits i vattnet under mycket lång tid och därför är hårt påverkad av sin tid i vattnet.” skriver Polisen i Kungsholmen på Facebook.

– Förundersökningen är nedlagd och pålen är slängd, säger Lars Byström, presstalesman vid Polisen.

Men mannen som hittade föremålet är överygad om att det var utplacerat där för att skada.

– Det var en träpåle där spikarna var slipade så att det skulle vara vassa. Pålen var utplacerad på ett sådant sätt, rakt ut där man svingar sig med lianen, så att det skulle skada, säger mannen till Metro på fredagförmiddagen.

Han har svårt att tro på att det skulle röra sig om en gran.

– Spikarna var rostiga, jag har aldrig sett trä rosta, för mig finns det inga tvivel om att den här pålen var utplacerad för att skada.

Polisen
Maja Suslin
Smedsuddsbadet på Kungsholmen.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset