Johanna Garå har bland annat synts i programmet "Fotbollskanalen Europa" i TV4.
Johanna Garå har bland annat synts i programmet "Fotbollskanalen Europa" i TV4.

Journalisten Johanna Garå gör snart sitt sista framträdande i tv-rutan. På grund av hatiska kommentarer på Twitter har fotbollsexperten beslutat sig för att lämna rampljuset i TV4.

Johanna Garå, 39, har jobbat som sportsjournalist och på TV4 sedan 2011. Hon har varit kanalens expert på spansk fotboll och bland annat synts i ”Fotbollskanalen Europa” och ”Studio la liga”. 

Men nu har Johanna Garå beslutat sig för att att lämna rampljuset på TV4. 

– Jag är inte beredd att betala offentlighetens pris, säger hon till tidningen Resumé. 

Fotbollsexperten har valt att inte förnya sitt kontrakt med kanalen, mycket beroende på alla de hatiska kommentarer som hon får från tittare på Twitter.

För Resumé berättar Johanna Garå om en händelse som blivit avgörande för hur hon valt att jobba med sociala medier i sändning. När hon skulle svarar på tittarnas frågor under en direktsändning av en match i spanska ligan fick hon nämligen motta så mycket hat och elaka kommentarer att hon kände att det fick vara nog.

– Där står jag i direktsändning och ska hantera att en person tycker att jag är helt värdelös. Jag blir låg, men låtsas som ingenting, säger hon till Resumé. 

Numer vägrar att stämma av sitt twitterflöde under sändning och hon har också slutat att kolla sina mentions på mikrobloggen. 

– Tyvärr missar jag de som tycker att jag gör ett bra jobb för att det negativa påverkar mig. Jag undrar vilka de är som sitter där ute och är så bittra. Det enda de vill åstadkomma är att få andra att må dåligt. Deras enda drivkraft måste vara: Nu ska jag banka ner den här personen i skorna, säger Johanna Garå.

I slutet av maj gör hon sitt sista framträdande i tv-rutan och i samband med det lämnar hon också TV4. Nu vill hon satsa på ett jobb som skrivande journalist, men vet ännu inte var hon kommer att hamna härnäst.

Hon hoppas att det blir en kvinna som tar över hennes jobb som på TV4. 

– I dag är vi ganska många tjejer som syns i rutan vad gäller sport, även om det fortfarande finns få "experter". Jag hoppas att vi har inspirerat kvinnor till att söka sig till det här yrket, säger Johanna Garå till Resumé.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset