Ändringarna kommer inte att kunna ske i realtid.
Ändringarna kommer inte att kunna ske i realtid.

Trött på felaktig information på Spotify? Det blir det snart ändring på. Användarna ska själva kunna redigera uppgifter om artisterna.

Wikipedia har sedan länge låtit användarna redigera information på sin hemsida. Nu har Spotify skapat sin egna lösning, skriver Mashable. Line-in är redigeringsverktyget som ger användarna möjligheten att ge förslag på ändringar och förbättringar direkt på plattformen.

LÄS MER: Spotify stäms på miljardbelopp

“Genom att experimentera med det här verktyget hoppas vi få en bättre förståelse för hur Spotifys användare tolkar musik. Så att vi kan förbättra upplevelsen för både lyssnare och artister”, säger företaget i ett uttalande.

Line-in kommer att fungera på det sättet att när du trycker på de tre punkterna som dyker upp när man håller musen över en låt så ska du kunna välja “föreslå en ändring”.

LÄS MER: Spotify fortsätter gå med förlust

Informationen som kommer att kunna ändras då är bland annat årtal, genre, vilken roll olika människor som arbetat med albumet har och vilken känsla en låt förknippas med. Ändringarna kommer inte att kunna ske i realtid, utan Spotify kommer att samla in och analysera informationen och förslagen som ges.  

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset