Bruce Springsteen. Arkivbild.
Bruce Springsteen. Arkivbild.

Jovialisk på scen – men under ytan ruvar mörkret. I nya självbiografin berättar Bruce Springsteen om sina återkommande depressioner.

"Born to run". Det inte bara titeln på en av Bruce Springsteens mest kända låtar, utan även på hans självbiografi som ges ut den 27 september. I den går han djupare in på sina problem med återkommande depressioner.

I en intervju i Vanity Fair säger Springsteen att han var nödd och tvungen att ge självbiografin djup genom att ingående berätta om sin depressionsproblematik.

– Jag visste att jag skulle ta upp det. Jag var tvungen gå tillbaka till både rötterna till mina problem och glädjeämnena som gör att vi kan göra de konserter vi gör, säger han.

Depressionerna drabbar den 66-årige stjärnan då och då, senaste gången var för inte alls länge sedan. "Jag var krossad mellan 60 och 62, bra igen under ett år och sedan utslagen igen mellan 63 och 64", skriver han i självbiografin och berättar att han fått behandling i såväl terapi- som medicinform.

I intervjun berättar Springsteen även om sitt kommande album, hans första med helt nyskrivna låtar sedan 2012 års "Wrecking ball", Det blir ingen klassisk E Street Band-skiva, snarare en soloskiva i singer-songwriter-format, inspirerad av countryartisten Glen Campbells samarbeten med låtskrivaren Jimmy Webb.

Den än så länge obetitlade skivan har varit färdigställd i över ett års tid men har släppet har fördröjts då Springsteen har varit upptagen med att turnera och att skriva självbiografin. Exakt när skivan släpps är inte känt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset