En kvinna i Kalifornien väljer att stämma sitt universitet efter att hon inte lyckats få ett jobb, trots att hon tog examen för åtta år sedan. Kvinnan menar att skolan överdrivit hur många som faktiskt får jobb efter examen.

Du har inte fått jobb åtta år efter examen, vad gör du då? En kvinna i Kalifornien i USA valde att stämma universitetet hon gick på. Det rapporterar Fox news.

 LÄS MER: Stämmer ex-pojkvän för förtal – påstod att hon inte varit prostituerad

 

Kvinnan, som tog sin juristexamen 2008, hävdar att Thomas Jefferson School of Law i San Diego framställt det som att fler av skolans studenter får jobb efter examen än vad som är fallet. Hon menar att hon inte pluggat där om hon hade vetat det när hon ansökte och kräver nu 150 000 dollar, motsvarande 1,3 miljoner svenska kronor, för sina studiekostnader. Utöver det kräver hon ersättning för utebliven lön.

Kvinnan menar att hon skickat sitt cv till över 150 advokatfirmor men enbart blivit erbjuden ett heltidsjobb och att det jobbet dessutom var dåligt betalt. Skolans advokater menar å andra sidan att det bara rör sig om att kvinnan inte ansträngt sig tillräckligt mycket i sitt jobbsökande.

► LÄS MER: Ska ha tvingats läsa högt för att bevisa sin svenska – nu stäms kommunen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Jobb