Fyra matchers avstängning – för stötande kommentarer på sociala medier.Det är straffet för Premier League-spelaren Andre Gray."Jag kan försäkra er om att jag inte är homofobisk", har 25-åringen tidigare sagt.

Premier League-nykomlingen Burnleys ordinarie anfallare Andre Gray stängs av, med omedelbar verkan, i lagets fyra kommande ligamatcher på grund av stötande kommentarer på sociala medier, meddelade Engelska fotbollsförbundet (FA) på fredagen.

2012 skrev Andre Gray på mikrobloggen Twitter: "Är det bara jag, eller är det bögar överallt?"

Gray twittrade då som oprofessionell fotbollspelare i Luton Town, från femtedivisionen National League. Men när han gjorde ett av Premier League-nykomlingens mål i 2–0-segern hemma mot Liverpool fick flera av den nu 25-årige engelsmannens tidigare tweets spridning på nätet.

Enligt FA ska Gray, genom kommentarer, brutit mot flera föreskrifter. Något som ligger till grund för avstängningen och böter på motsvarande 280 000 kronor.

"Jag ångrar många saker jag gjort, och inser att jag stått för många stora misstag. Inte minst de här tweetsen", twittrade Andre Gray som ursäkt efter Liverpool-matchen i augusti.

Förra säsongen röstades Andre Gray fram till andradivisionen Championships bäste spelare, efter att ha vunnit skytteligan med 23 mål på sina 41 matcher och varit en starkt bidragande orsak till att Burnley vann ligan och gick upp till Premier League. Den här säsongen har det blivit ett mål på de inledande fem omgångarna.

På måndag spelar 16:e-placerade Burnley mot nian Watford i ligan, den första matchen utan avstängde Andre Gray alltså.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset