Linda Sembrant får stöd av lagkamraten Lisa Dahlkvist efter självmålet i OS-finalen.
Linda Sembrant får stöd av lagkamraten Lisa Dahlkvist efter självmålet i OS-finalen.

Självmålet betydde 2–0 till Tyskland och kostade Sverige OS-guldet i finalen som slutade med förlust, 1–2.Efteråt stöttade lagkamraterna Linda Sembrant som var den som sparkade in bollen i eget mål.– Det är ju mardrömmen, säger Lisa Dahlkvist.

Tysklands Dzsenifer Marozsán skickade en frispark hårt i stolpen. Bollen studsade ut – och rakt på Linda Sembrant som var på väg mot det egna målet.

– Supertråkigt, så klart. Det går ju inte att göra någonting. Hon springer ju bara bakåt och bombar in den, säger Lisa Dahlkvist.

– Äsch, jag tror man kommer skratta åt det senare. Men det är klart att det är tufft att både förlora och råka sparka in en boll. Det är ju supertråkigt.

Sembrant har startat samtliga matcher som mittback, utom 1–5-förlusten mot Brasilien i gruppspelet, och har varit en viktig del i den svenska defensiven.

– Hon har ju varit den bästa spelaren i Sverige, tycker jag. Alltså varit en gigant om jag får säga det så, säger Dahlkvist, som förutom i landslaget även spelat med Sembrant i både Göteborg och Tyresö.

– Det där målet är ju bara att sudda bort. Hon är ju en så fantastiskt duktig fotbollsspelare så det där är ingenting jämfört med vad hon har presterat här.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset