Mer än stranden att se.
Mer än stranden att se.

Mitt i sommaren samlas filmstjärnor och miljonärer på stränderna och barerna i S:t Tropez. Tidningen Res tipsar om vad vi andra kan göra i september och oktober då priserna är lägre.

Atout France

Mycket att välja bland hos hattmakare Truffaux.

Manuel Sublena

Mojito i dessertversion.

Villa Noailles.

Atout France

Utsikt över havet från S:t Tropez.

Handgjord stråhatt
hos Truffaux

Kom i stämning genom att anamma den rätta stilen. Den luftiga Zadig & Voltaire-klänningen paras fördelaktigt med en handgjord panamahatt för att uppnå den boho-lyxiga stilen à la Brigitte Bardot. Truffaux är hattmakare par excellence i S:t Tropez. Här säljs handgjorda stråhattar av hög kvalitet till ett bra pris. Både män och kvinnor kan finna den rätta huvudbonaden för den rätta looken. Butiken ägs och drivs av det sympatiska australiensiska paret Oska och Imogen Truffaux.
5 Rue de Commercants
www.truffaux.com


Besök på Rondini ett måste även för Moss
För den rätta S:t Tropezlooken och för en snygg brun bränna på fötterna anser vi och en hel drös med kändisar att ett besök på Rondini är ett måste. Sedan 1927 tillverkas läderremssandaler för hand i den lilla fabriken bakom butiken. Kate Moss var först att bära sandalerna – nu följer
alla andra mode wannabes hennes exempel. Det enda som bytts ut under åren är personalen, som dock ­fort­farande enbart består av medlemmar av familjen Rondini i rakt nedstigande led.
16 Rue Georges Clemenceau
www.rondini.fr


En oas med
himmelska rätter

Fem minuters resa  från centrum ligger Hôtel Sezz. En oas med 35 bungalower och två villor, som hävdar att de har stans bästa frukostbuffé. I restaurangen Colette produceras himmelska rätter (prova desserten le mojito), och den unge kocken Jérôme Roy kommer säkerligen snart att föräras en stjärna i Guide Michelin. Tag plats vid poolen och beställ in en ”piscine”, som rätt och slätt består av champagne med iskuber i. September eller oktober gäller om man vill komma billigare undan.
Route des Salins
www.hotelsezz-sainttropez.com


Kändistätt på
underbar strand

En underbar, fem kilometer lång sandstrand strax utanför samhället. Stranden består av både kändistäta privatstränder och allmänna dito. Tidigare i sommar skymtades såväl Paris och Nicky Hilton, Elton John och Hugh Jackman på privatstränderna Nikki Beach och Le Club 55. Trångt i juli och augusti, då yachterna samsas om utrymmet i vattnet, helikoptrarna flyger i skytteltrafik och paparazzofotograferna har det stressigt. Njut i stället av sol, värme och gott om plats i september och oktober.
Route des Plages RD 93

Intressanta gallerier och byggnader

Med behagligt köravstånd från S:t Tropez ligger ett antal historiskt intressanta byggnader och konstgallerier, utplacerade utmed hela Côte d’Azur. Från Marseille i väster till Nice i öster finner man exempelvis Unité d’Habitation, Villa Noailles, Fondation Maeght och Corbusiers Le Cabanon. På Unité d’Habitation i Marseille kan man till och med checka in för natten.
www.marseille-citeradieuse.org
www.villanoailles-hyeres.com
www.fondation-maeght.com


Marknad två
gånger i veckan

Varje tisdag och lördag är det marknad i Saint Tropez. Sedan urminnes tider lever den traditionella marknadskulturen kvar på rivieran. Mitt i sommaren är det en ­turist­attraktion. När sommar­gästerna åkt hem, är de bofasta där och gör sina inköp. Missa inte antikmarknaden som upptar en mindre del av torget under marknadstid.
Place des Lices

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset