Preventivmedel kommer att spridas ut över hela staden.
Preventivmedel kommer att spridas ut över hela staden.

I den amerikanska staden La Crosse är man trött på att ständigt höra duvorna låta och att se deras avföring fylla stadens gator. Lösningen? Få dem att sluta föröka sig.

Entreprenörer i La Crosse, Wisconsin, har i månader sökt efter ett humant sätt att ta sig an problemet med duvorna. De är trötta på att plocka upp efter dem varje dag, skriver KSLA News.

– Det är faktiskt väldigt obehagligt. När du går på stan ser du deras avföring och du hör dem hela tiden. Om du sitter på en restaurang på kvällen är duvorna alltid där, säger entreprenören Wayne Oliver, enligt KSLA News.

Nu har de alltså hittat lösningen på problemet. Matstationer kommer att placeras ut runt om i staden – fyllda med preventivmedel.

LÄS MER: P-piller nytt vapen mot fågelbajs

– Det är godkänt av samhället och det känns vettigt. Om duvorna slutar att föröka sig kommer de till slut att försvinna, säger Wayne Oliver.

La Crosse är inte den första staden som använder sig av preventivmedel på duvor. Idén kom först från Europa och tidigare har en annan amerikansk stad, Minneapolis, gjort samma sak.

LÄS MER: Här är några av de vanligaste myterna kring preventivmedel

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur