VISBY. Återväxten är säkrad. Men det mesta blir sig ganska likt.

De politiska ungdomsförbunden möttes i en frejdig debatt arrangerad av Nyheter24 i Almedalen.
Jag blev glad av att lyssna på de duktiga och smarta företrädarna för de åtta riksdagspartierna, men samtidigt kände jag ett styng av besvikelse:
Kanske hade jag haft för höga förväntningar?
Kanske trodde jag att jag skulle få se en helt ny typ av politiker?

LÄS MER: ”Staffan Erfors: Almedalen är inte till för eliten”

Det fick jag inte, det mesta kommer bli sig väldigt likt i framtiden kan jag rapportera. Passionen bland de debatterande var det inget fel på och inte heller kunskaperna, de är skickliga och pålästa men samtidigt är de i många avseende väldigt konventionella.
Debatten inleddes med kriminalpolitik och nog kände man igen sifferbingon, jag tror det var KDU och dess förbundsordförande Christian Carlsson som vann budgivningen med 10 000 fler poliser, verkliga livstidsstraff och avskaffad ungdomsrabatt.

Temperaturen steg när skolfrågor debatterades och framför allt liberalernas Joar Forsell och moderaternas Benjamin Dousa attackerade SSU:s ordförande Philip Botström som tog smällarna bra.
Miljöfrågan var sist ut och här kom dagens största jubel när språkröret Hanna Lidström tryckte till SDU:s Tobias Andersson.
Det var glatt humör och bra stämning bland åhörarna och rätt uppiggande att få se framtidens Almedalspolitiker. Det är lite som att kolla på U21 EM, det är kul och man blir glad men det är ändå riktiga EM som betyder något.

LÄS MER: ”Staffan Erfors: Sexbrott kan hända även i Almedalen – inte bara på festival”

Under onsdagen ser jag fram emot …

… ”Hur bemöter vi hot och våld mot poliser” är ett seminarium i regi av Polisförbundet under onsdagen. En angelägen fråga som är viktig för hela vår demokrati.

… ”Chefer behöver utveckla sin moraliska kompetens” är ett seminarium som arrangeras av Ledarna. Hm, jag kanske borde gå dit.

… Dagens stora snackis är såklart Dagens Medias DJ Battle. Jag råkar veta vad Expressen har i bakfickan och går deras överraskning hem kommer de vinna – garanterat.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset