Mannen som åkte fast för att stjäla i butiken stal äpplen, päron och dryck för att mätta sin familj.
Mannen som åkte fast för att stjäla i butiken stal äpplen, päron och dryck för att mätta sin familj.

Efter att en 31-årig man åkt fast för snatteri i en matbutik blev han erbjuden jobb i samma affär. Det efter att det visade sig att hans handling bara var för att kunna mätta sin familj.

Det var i Malayisa som 31-åringen stal mat till ett värde av 5 pund, eller cirka 58 kronor, när han åkte fast, rapporterar brittiska Metro.

►LÄS MER: Kom hem – hittade inbrottstjuv under sängen

Det visade sig snabbt att mannen var ångerfull och att maten han stulit skulle gå till att mätta hans familjs magar. Efter att mannens fru hamnat i koma vid en förlossningskomplikation förlorade han sitt jobb då han behövt ta hand om familjens tre barn. Och en dag efter att han besökt sin fru på sjukhuset och var på väg hem klarade han inte mer. Efter en timmes promenad i den malyasiska hettan gick han in i mataffären som skulle bli hans brottsplats.

– Jag gick direkt till matavdelningen och tog några päron, äpplen och några flaskor med dryck, säger mannen, som vill vara anonym, till brittiska Metro.

►LÄS MER: Tjuven glömde kvar sin hund – avslöjades

Längre än så kom han inte innan butikspersonalen kom på honom. Han blev intagen till butikschefens kontor där han berättade sin historia, och den var så rörande att butikschefen inte kunde rå sig att polisanmäla händelsen. Han kunde bara göra en sak: Ge tjuven ett jobb i affären.

– Efter 23 års erfarenhet av detaljhandel har jag aldrig stött på en tjuv som erkänt så enkelt. Han berättade sin historia och det berörde våra hjärtan. Vi besökte också familjens hus som var så tomt och fattigt, säger butikschef Radzuan Ma’asan till brittiska Metro när han förklarar varför butiken valde att anställa honom.

►LÄS MER: Ätstörde Andreas liv kretsade runt att snatta, äta och spy

Mannens fru har vaknat ur koman, men deras barn klarade inte av de komplikationer som uppstod vid förlossningen och avled. Mataffären har ännu inte bestämt vilken position mannen kommer få i butiken, men de har redan gett honom ett förskott på lönen så att han ska ha råd med mat till sin familj.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset