Stölden har gnagt i den anonyma avsändaren i 47 års tid.
Stölden har gnagt i den anonyma avsändaren i 47 års tid.

I tonåren stal den anonyma personen 100 kronor från en full man. Nu, 47 år senare, vill personen göra rätt för sig – och har skänkt 4 000 kronor till stadsmissionen i Tromsö.

Alla har vi väl gjort något som vi ångrar någon gång. Den anonyma personen som lämnade in ett brev till biskopen Olav Øygard för ett par veckor sedan är inget undantag.

”För cirka 47 år sedan gjorde jag något som har funnits i mina tankar med jämna mellanrum, inte minst på senare tid och som jag har ångrat”, inleds brevet enligt  norska Dagbladet.

►LÄS MER: Här serverar de gratis pizza på julafton: ”Man måste visa kärlek”

Avsändaren beskriver hur hen i 14-15-årsåldern stal 100 kronor från en berusad äldre man som hade somnat i Tromsö. Något som har inneburit mycket ångest. Därför vill personen nu göra rätt för sig.

”Jag vet inte vem han var så därför vet jag inte något om hans familj som jag skulle kunna be om ursäkt till”, skriver avsändaren.

I stället ger personen 4 000 kronor till stadsmissionen vid kyrkan i Tromsö. På Facebook försäkrar mottagarna av pengarna att det ska gå till behövande:

”Vi ska köpa något extra gott till de som kämpar med ett missbruk och som vill fira julafton med oss i källaren på stadsmissionen”, skriver de.

– Jag blev rörd då jag läste brevet. Här har vi en person som har gjort fel, och 47 år senare hittat ett sätt att göra rätt för sig, säger biskopen Olav Øygard till Dagbladet.

LÄS MER: Tjuvar stal bil – fick med sig sovande ettåring

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset