"Stalker"-skräck blev roadmovie för Björne "Kill your darlings" är Alexander Skarsgårds och Björne Larsons första långfilmssamarbete.
"Stalker"-skräck blev roadmovie för Björne "Kill your darlings" är Alexander Skarsgårds och Björne Larsons första långfilmssamarbete.

Svenske regissören
Björne Larson blev offer för en psykiskt sjuk man i Los Angeles – som jagade honom hela vägen till Sverige. Nu har skräcken blivit film.
”Kill your darlings” är en svensk roadmovie inspelad i USA och med en berättelse på två plan. Handlingen följer två bilar på färd genom den amerikanska Mojaveöknen. I den ena sitter den svenske manusförfattaren Erik (Andreas Wilson) tillsammans med en kvinna som han träffat av en slump. Han behöver desperat en historia – hon tänker ge honom en. Men sakta visar det sig att priset kan bli högt – kvinnan lider av en personlighetsstörning som gör henne direkt livsfarlig.

AUTENTISKA DETALJER
I verkligheten hette den Los Angeles-boende svenske manusförfattaren Björne Larson, och kvinnan var en man.
– Det visade sig att han hade tydliga personlighetsväxlingar och egentligen bodde på ett öppet hem för psykiskt sjuka. Men det visste jag inte. När han hörde att jag desperat försökte hitta en historia gick han i gång på det, berättar Björne Larson.
– Det jag sedan var med om var jäkligt flummigt. Vi åkte ut i öknen, han stal min bil och lämnade mig i ett skjul. Det är många detaljer som stämmer med det som sedan hamnade i filmen, mycket autentisk dialog.
Björne Larson flydde till Sverige, men mannen gav inte upp.
– Han hade varit väldigt hotfull och jagat mig runt i LA, och när jag kommit hem ringde han mig mitt i natten. Jag var tvungen att skriva av mig, det blev som terapi. Så visst är det jävligt mycket i filmen som är sant.
”Kill your darlings”, med bland andra Fares Fares och Alexander Skarsgård, har premiär på skärtorsdagen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset