Enligt polisen är rånarnas tillvägagångssätt är mycket ovanligt.
Enligt polisen är rånarnas tillvägagångssätt är mycket ovanligt.

En bilförare stod stilla med sin bil vid ett rödljus på Kungsholmen i Stockholm när båda dörrarna plötsligt öppnades. Två okända personer slet ut föraren ur bilen och körde sedan i väg i den rapporterar Dagens Nyheter.

– Efter vad vi vet har inget tillhygge eller vapen använts, utan föraren rånades på sin bil med handkraft, säger Magnus Modig, regionvakthavande vid polisens kommunikationscentral, till Dagens Nyheter.

► LÄS MER: Tjuvar ringde efter polishjälp

Enligt honom har patruller sökt vittnen i närliggande butiker. Men polisen har i nuläget inget annat spår än bilen, en grå Volkswagen Golf.

Enligt Dagens Nyheter fick polisen larmet om rånet klockan 15.03 på lördagseftermiddagen. Föraren hade stannat vid ett rödljus på Hantverkargatan på Kungsholmen i Stockholm när han slets ut ur bilen och rånarna försvann med bilen i riktning mot Stadshuset.

► LÄS MER: Hanna, 79, nekades att sätta in pengar: ”Kände mig som en tjuv”

Magnus Modig är förbryllad över tillvägagångssättet.

– Verkligen inte vanligt att det går till så här, att två personer handgripligen sliter ut föraren och tar över. Ett sätt att skydda sig är förstås att låsa om sig, vilket jag tror att det är få förare som gör, säger Magnus Modig till Dagens Nyheter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott