Sveriges målvakt Andreas Linde kunde inte stoppa Dorlan Pabóns straff till 2–2, men gjorde ändå en strålande insats i OS-premiären.
Sveriges målvakt Andreas Linde kunde inte stoppa Dorlan Pabóns straff till 2–2, men gjorde ändå en strålande insats i OS-premiären.

Hört talas om Andreas Linde?Den svenska startelvans doldis imponerade mellan stolparna i OS-premiären.– Nu har jag satt standarden, säger den 23-årige skåningen.

Andreas Linde släppte visserligen in två mål mot Colombia. Men det första kom när Teófilo Gutiérrez avslutade kliniskt i friläge, det andra när Dorlan Pabón dunkade in 2–2-kvitteringen på straff.

I övrigt var den svenske Molde-målvakten, som bara har spelat en handfull matcher i allsvenskan och norska tippeligan, i princip felfri. Linde gjorde flera vassa räddningar, bland annat på närskottet från Harold Preciado i slutminuterna. Den räddade en poäng åt det blågula OS-landslaget.

– Det var häftigt, bra tryck på arenan och jag fick presentera mig på ett bra sätt, säger Linde om den största matchen hittills i fotbollskarriären.

Det kan komma större matcher framöver för den 196 centimeter långe målvakten. I alla fall om man får tro förbundskapten Håkan Ericson.

– Han är en fantastisk målvakt, med den längden han har. Han har haft lite otur, stått bakom Pär Hansson (i Helsingborg) och sedan kom han till Molde. De skulle sälja landslagsmålvakten, men så blev han kvar. Därför har speltiden varit minimal för Andreas, säger Ericson.

– Får han bara speltid, den killen, så kommer han vara med framöver. Han är jätteduktig.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset