Spärrarna är inte farliga - resenärerna gör fel, menar SL. Resenärerna rasar nu mot uttalandet. "SL. Låt oss tala allvar. De där spärrarna. Ta bort dem. Punkt" skriver Maria Wetterstrand på Twitter.

Metros artikel om SL:s spärrar och vd:n Anders Lindströms uttalande om att resenärerna måste utbildas har väckt starka reaktioner bland läsarna.

"Nu säger vd att vi är okoncentrerade och inte begriper hur vi ska ta oss igenom spärrarna, och att vi behöver utbildas. Jag väntar med spänning på träningen!" skriver Kikki-Maria Kairvar.

"Minst en gång i veckan öppnar sig inte spärren så man får ropa på de där "spärrvakterna" för att det inte går att dra sitt kort igen på 5 minuter, även det är väl resenärernas fel!" skriver Philip Stridh.

Laszlo Levante Donat skriver ironiskt:

"Självklart att det är fel på resenärerna! Med all säkerhet skulle tunnelbanan fungera bättre utan resenärer! Det skulle bli mycket trevligare arbetsmiljö för alla SL anställda…"

Även på sociala medier uppmärksammas problemet med SL:s spärrar. Miljöpartiets före detta språkrör Maria Wetterstrand är en dem som twittrar flitigt.

"Jag visste inte att det bara fanns två alternativ. Antingen spärrar som skadar barn eller så plankar alla. Hur gör resten av världen?"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset