Ann-Cathrine Jungar till höger.
Ann-Cathrine Jungar till höger.

Findel Madison, ledamot i Ungsvenskarnas verkställande i utskott, ligger bakom en webbsida som hänger ut brottslingar och brottsoffer. Enligt statsvetaren Ann-Cathrine Jungar kan det bli en belastning för Sverigedemokraterna.

Tidigare kunde Metro avslöja att Findel Madison, som är ledamot i Ungsvenskarnas verkställande utskott och arbetar för Sverigedemokraternas gruppkansli, äger den nyskapade sajten.

Ann-Cathrine Jungar, statsvetare på Södertörns högskola, tror att det kan påverka SD negativt.

– Tidigare har skandaler inom partiet inte påverkat väljarstödet negativt alls. Men nu tror jag att det kan bli en belastning, eftersom Moderaterna visat intresse för ett samarbete. Moderaternas kan ju ändra sin inställning till det, säger hon.

LÄS MER: Anonym sajt hänger ut brottsoffer – ägs av topp i SD:s ungdomsförbund

Att Ungsvenskarnas ordförande, Tobias Andersson, inte ser några problem med sajten överraskar inte Ann-Cathrine Jungar.

– De har ju gjort ett urval av vilka förövare som finns med på sajten, där utlandsfödda är överrepresenterade. Det går i linje med partiets samhällssyn och vad det är som orsakar brottslighet, de menar ju att brott, och i synnerhet sexualbrott, är en konsekvens av invandringen, säger hon och fortsätter:

– De menar ofta att medier undanhåller viktig samhällsinformation genom att inte skriva ut etnicitet på förövare. Det här är ett exempel på när de själva ger info som de tycker medierna inte gör.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset