Oscar Steen gjorde 4–2 och 5–2. Arkivbild.
Oscar Steen gjorde 4–2 och 5–2. Arkivbild.

Tabellnia efter 22 omgångar.Enligt Oscar Steen är det inte bra nog.– Vi har spelat lite för naiv hockey, sade han efter AIK:s 5–2-seger hemma mot Vita Hästen.

När förra säsongens hockeyallsvenska summerades var AIK i toppen. Över seriens 52 matcher var laget i många stunder dominant och överlägset.

Den här säsongen har klubben inte varit i närheten av liknande prestationer.

– Vi har haft för små marginaler och i många lägen har vi prioriterat anfall i stället för försvar. Det är sådana saker som har straffat oss hårt. Det är saker vi måste ta itu med för att kunna avancera i serien, sade Oscar Steen.

– Vi har inte blivit ett sådant stabilt lag som vi vill vara. Det är en jämn serie och vi har spelat lite för naiv hockey, det har gjort att vi har förlorat många matcher och därför ligger vi där vi gör.

Alla slår alla

Efter 22 omgångar har AIK spelat ihop 30 poäng. Det innebär att klubben först hittas på tabellens nionde plats – och har 14 poäng upp till serieettan Timrå.

Det är dit upp Steen & Co vill.

– Sista tiden har vi slagit lag som Timrå och Karlskoga. Topplag. Alla kan slå alla i den här serien och det gäller att bara vi blir lite mer konsekvent i vårt spel. Det går inte att gå upp och ner, leda med 5–0 och torska som vi gjorde mot Almtuna (5–6, efter förlängning), sade Steen.

– Det kunde ha hänt i den här matchen också...

"Blev stillastående"

Visst var det så.

Efter den imponerande första perioden hemma mot Vita Hästen hade AIK 16–6 i skott och 2–0, efter mål från Jesper Frödén och Fredrik Karlström.

I andra ökade Jens Hellgren på till 3–0, och med det målet trodde majoriteten av de 2 844 åskådarna på en AIK-seger.

Men Rickard Palmgren, hockeyallsvenskans målkung, ville det motsatta och gjorde allt i sin makt för att få till en vändning i slutperioden: 1–3 efter 57 sekunder, 2–3 efter 4.56.

– Det studsade lite hit och dit och vi blev stillastående. Det var ändå bra att vi lyckades ta oss tillbaka från det och att vi klarade oss, sade Steen.

I AIK:s prekära situation var det just Oscar Steen som visade vägen, och det var först när han satte 4–2 och 5–2 som hemmapubliken kunde pusta ut och till slut glädjas över en ny inspelad trepoängare.

– Ja, det var skönt. Vi spelade ju bra. Den var ganska lik den mot Almtuna, då ramlade vi ihop totalt men den här gången lyckades vi klara av det, sade Steen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset