Nordkoreas Utrikesminister, Ri Yong-ho, har träffat Stefan Löfven och Margot Wallström.
Nordkoreas Utrikesminister, Ri Yong-ho, har träffat Stefan Löfven och Margot Wallström.

Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-ho träffade Stefan Löfven under fredagsmorgonen. Men man vill inte gå in på vad mötet handlade om.

Nordkorea uppgav tidigare i år att de var villiga att avveckla sitt kärnvapenprogram, samt att de kunde tänka sig en direkt dialog med USA. Under Stefan Löfvens besök i USA erbjöd han Sverige som neutral mötesplats för de båda länderna.

LÄS MER: Experten: Nordkorea villiga att skrota kärnvapen och ta upp kontakten med USA

Nordkoreas utrikesminister, Ri Yong-ho anlände till Sverige under torsdagen. Under fredagsmorgonen träffade han statsministern, samt Margot Wallström, rapporterar Aftonbladet. Men vad Nordkoreas utrikesminister och Löfven diskuterade hålls hemligt.

Ett möte har skett, men vad som sades går jag inte in på, säger Löfvens pressekreterare, Dan Lundqvist, till Aftonbladet.

LÄS MER: Forskare reder ut myterna om Nordkorea

Under dagen ska Margot Wallström och Ri Yong-ho diskutera Sveriges skyddsmaktsuppdrag och säkerhetsläget på den koreanska halvön, uppger UD. Men även där håller man detaljerna hemliga.

– Vi går inte in på några detaljer kring programmet. Det vi har att säga är det som framgår av informationen vi skickat ut, säger Katarina Byrenius Roslund på UD Press till Aftonbladet.  

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset