Stefan Olsson är klar för kvartsfinal i Paralympics efter seger mot Takashi Sanada, Japan, i två raka set.
Stefan Olsson är klar för kvartsfinal i Paralympics efter seger mot Takashi Sanada, Japan, i två raka set.

Varken värmen eller Takashi Sanada kunder stoppa Stefan Olsson. Efter seger i två raka set väntar nu Paralympics-kvartsfinal i rullstolstennis för svensken.– Spelet stämmer jättebra, säger Stefan Olsson.

Sjunderankade Olsson dominerade den på förhand tuffa åttondelsfinalen mot niondersankade japanen Takashi Sanada från start och vann i två raka set. I den gassande Rio-solen bröt svensken, som verkar ha prickat formen perfekt inför Paralympics, snabbt Sanadas serve och tog hem första set på en dryg halvtimme, 6–2.

– Det känns skitskönt. Jag spelade ruggigt bra i första set och gjorde inte många misstag. Det kändes väldigt bra, säger Stefan Olsson.

I det andra gick Olsson fram till 5–3 och det var först då, när han skulle serva hem matchen, som spelet började halta. Olsson började rada upp dubbelfel, hela tolv stycken totalt i matchen, och Sanada vann plötsligt det ena gamet efter det andra och tog setet till tiebreak.

– Ja, det var väl några dubbelfel där. Ändå vinner man. Då är det helt okej, får man säga. Jag vet att serven egentligen fungerar. Nu blev jag lite extra nervös och då kom dubbelfelen. Men jag tror att mycket handlade om att jag ligger före honom på rankningen, och hade pressen på mig.

I tiebreak vaknade dock Olsson till liv igen och vann med 7–5. Med setsiffrorna, 6–2, 7–6, är han nu klar för kvartsfinal mot Alfie Hewett. Den 13:e-seedade britten vann något överraskande sin åttondelsfinal mot fjärdeseedade fransmannen Nicolas Peifer.

– Hewett är ung och hungrig. Han går in och tokslår på allt nästan. Han är jobbig på så sätt, men kan man få honom ur rytmen så blir det bra. Han vann senast. Men gången innan så vann jag, säger Stefan Olsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset