Det bästa påskpyntet gör du själv hemma. Dekorera inför påskmiddagen, ge bort ett hemmagjort påskägg eller varför inte överraska familjen med söta ägg till frukosten.

Petra Tungården

Allt knep och knåp vi tipsar om här tar inte mer än någon timme och är perfekt för hela familjen. 

Här nedan visar Metro Mode Homes redaktör Petra Tungården hur du gör det finaste påskpysslet. Alla dekorationer hon tipsar om tar bara någon timme att göra. Mer om inredning hittar du på Petras blogg.

►LÄS MER: Så lätt blir ditt hem ett konstgalleri
►LÄS MER: 14 Köp som fixar drömsovrummet

Påskig bordsdekoration

Petra Tungården

En hare och ett äggskal blir en tjusig bordsdekoration.

Du behöver: Snöre, liten växt, sidenband, ägg och plastkanin. 
Gör så här: Börja med att knäcka ägget ­(eller äta) och låt det torka. Linda sedan snöret runt runt tills du fått upp lite höjd. Använd dig av en tesked och plantera om växten i ägget.  Limma sedan fast en bit av bandet och en namnskylt på en glasspinne, en över­bliven ätpinne eller ­något passande du har ­hemma. Extra festligt och ­påskigt blir det om du ­adderar en liten plastkanin.

►LÄS MER: Äggrestaurangen tvingas hålla stängt – hela påsken
 

Söta kaninägg

Petra Tungården

Så här lätt förvandlar du ägget till en kanin.

Du behöver: Papper i rosa och vitt, sidenband, spritpenna (eller flytande kajal), ägg och äggkopp, rosett och papperskniv (eller sax). 
Gör så här: Börja med att rita dit kaninens ansikte. Skär ut kaninens hatt och öron i pappret. Det är lättare att få det snyggt med en papperskniv än med en sax. Limma sedan ihop alla pappersdelar och låt torka. Ge nytt liv åt den trötta tekoppen med ett fint sidenband och toppa med en liten rosett.

►LÄS MER: Så firar du en grönare påsk
 

Påskägg att minnas

Petra Tungården

En en glasburk fylld med godis blir till ett lite annorlunda påskägg.

Du behöver:  Glasburkar med lock, målarfärg, påskgodis, plastkaniner och utfyllnad ­(girlanger).  
Gör så här: Ge bort ett påskägg som folk minns. Tvätta ur en glasburk och gör rent den ordentligt. Måla sedan locket i någon härlig påskfärg. Limma fast plastkaninen eller valfri leksak på locket. Pynta sedan din glasburk med valfri utfyllnad. Fyll sedan burken med mot­tagarens favoritgodis. 
 
 

Snabbpyssel

Petra Tungården

Gör ditt eget påskägg på några minuter.

Du behöver: Papperspåse, sidenband, rosa papper och lim. 
Gör så här: Gör ditt eget påskägg på några minuter. Skär eller klipp ut påsk-påsens öron. Limma fast insidan på öronen och låt torka. Fyll kanin-påsen med valfri kompott. Avsluta med att knyta två band och fullborda påsen med en fin rosett. 

►LÄS MER: Fem trollbindande häxfilmer att se i påsk

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset