En utomstående man har blivit skadad när ungdomar kastat sten mot poliser i Bergsjön i nordöstra Göteborg.
En utomstående man har blivit skadad när ungdomar kastat sten mot poliser i Bergsjön i nordöstra Göteborg.

En utomstående person blev skadad när ett gäng ungdomar började kasta sten mot poliser i Bergsjön i Göteborg på onsdagskvällen.Flera bilar har satts i brand och en av bränderna spred sig till en byggnad.

En person ur allmänheten skadades vid stenkastningen.

– Han fick en sten i ryggen och på handen och ringde själv ambulans, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Ambulansen kunde inte komma fram till platsen på grund av oroligheterna, men den skadade mannen tog sig till en vän och väntade där tills det lugnat ned sig. Han är inte allvarligt skadad.

Det var strax efter klockan 20 som oroligheterna började. En polispatrull var i Bergsjön för trygghetsskapande åtgärder när en grupp på 15–20 ungdomar dök upp och kastade sten. Polisbilen fick ena rutan krossad. Fler patruller, drygt tio polisbilar, kallades till platsen.

Enligt Hans Lippens är bakgrunden tidigare polisarbete.

– De är förgrymmade för att vi har gjort insatser mot kriminella i Bergsjön. Vi har tagit saker i beslag och även gjort gripanden.

Flera bilar, tre eller fyra, sattes i brand. En av bilbränderna spred sig till en närliggande butik. Räddningstjänsten kunde släcka branden i byggnaden. Dessutom har två högar med bråte, bland annat brädor, satts i brand.

Ingen är gripen ännu.

– Några är kontrollerade, men det är svårt att styrka brott. Man måste ha dem på bar gärning, säger Hans Lippens.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset