Henrik Stenson slår ut på första hålet på Jumeirahbanan i Dubai.
Henrik Stenson slår ut på första hålet på Jumeirahbanan i Dubai.

Det negativa: Henrik Stenson är sex slag efter ledande Lee Westwood i Europatourens finaltävling.Det positiva: Tourledaren är bara ett slag efter tourtvåan Danny Willett.

Engelsmannen Danny Willett måste besegra Henrik Stenson i sista tävlingen för att ta hem titeln på Europatouren i golf. Efter första ronden i Dubai är det fördel engelsmannen som gick på 71 slag, ett under par. Men tourledande Stenson är strax bakom, bara ett slag efter. Stenson spelade stabilt utan att få i några puttar och hade en bogey och en birdie.

– Det var inte min bästa dag, jag spelade halvbra. Jag hade svårt att välja klubbor och de bra puttarna gick inte i och de dåliga puttarna gick definitivt inte i, säger Stenson till tourens webbplats.

– Jag tror att det var länge sedan jag bara hade en birdie under en rond. Jag hoppas att det kan bli fler i morgon.

"Inget sprintlopp"

Varken Willett eller Stenson visade något vinnande spel på Jumeirahbanan. De är fem respektive sex slag efter den ledande engelsmannen Lee Westwood. Han skuggas av fransmannen Julien Quesne och belgiern Nicolas Colsaert.

– Ingen gjorde ett väldigt lågt resultat i dag. Det här är inget sprintlopp, jag har gott om tid att ta in på täten och ska försöka hårdare i morgon, säger Stenson.

– Jag vill göra ett bra resultat i tävlingen för att det ska bli svårare för dem som jagar mig.

McIlroy långt efter

Alexander Norén, som vann förra veckans tävling i Sydafrika efter en suverän sistarond, har också chans att bli totalvinnare. Han gick ett under par för dagen.

Nordirländaren Rory McIlroy har en liten chans på Europatourtiteln och är ute efter att ta över förstaplatsen på världsrankingen från Jason Day. Inget av målen ser ut att uppfyllas. McIlroy är 55:a av 60 spelare efter en 75-rond.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset