Henrik Stenson, fortfarande Europaetta.
Henrik Stenson, fortfarande Europaetta.

Alex Norén var på väg mot en ny kanonrond i Europatourens finaltävling, men ett par bogeys innebar att han stannade på tre under par på andra ronden. Precis som totalledande Henrik Stenson, som därmed håller undan i jakten på Europatiteln i golf.

Tourledande Henrik Stenson är fortsatt ett slag efter sin landsman inför de två avslutande ronderna i Dubai. Engelsmannen Danny Willett, som måste vinna för att ta sig förbi Stenson, är lika med svensken på 141 slag efter en 70-rond, två under par.

– Skönt att avsluta med en birdie. Det var mycket bättre i dag, det går åt rätt håll helt klart, säger Stenson till Svenska Dagbladet.

Ingen rolig träff

En funktionär som plockade upp hans boll på fairway och ett för långt utslag på ett korthål som träffade en kvinnlig åskådare i huvudet gjorde ronden händelserik för Stenson.

– Jag träffade henne riktigt illa. Inget kul att stå där och kolla. Men hon var vid medvetande och jag fick rapporter att hon var okej. Hon sa att jag skulle vinna för henne skull. Jag försöker men vet inte om jag har spelet till det denna vecka, men vi gnetar på med det vi har. Alex behöver vara bland de två första för att ha en chans. Han vet förutsättningarna, han är i bra form och kommer att gasa in i det sista för att vinna tävlingen.

Alex Norén blandade sig i tätstriden om Europatiteln efter sin suveräna seger i Sydafrika förra veckan. Hans andraslag på sista hålet hamnade bland träd och bakom reklamskyltar och skogsbesöket slutade med en bogey till 69 slag.

– Jag var för aggressiv, lite surt när man slår en bra drive. Men man får ta sin medicin, det var det jag lärde mig från det där, säger Norén till Viasat efter sin rond.

Måste slå längre

– Jag har chans till slutsegern, det är det som är så kul. Det är vinna man vill göra, inte få bra placering. Men det krävs två riktigt bra rundor i helgen och jag har en bit kvar just nu, säger Norén till Svenska Dagbladet.

– Jag måste få till utslagen. Lite längre driver och man kan ta vara på de här hålen, annars blir banan onödigt mycket längre.

Tättrion i Race to Dubai är en bit efter täten på Jumeirahbanan. Spanjoren Sergio Garcia och italienaren Francesco Molinari leder på 135 slag efter varsin 67-runda och är fem slag före Norén på delad 14:e plats.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset