Henrik Stenson siktar på ett segerrikt säsongsslut. Arkivbild.
Henrik Stenson siktar på ett segerrikt säsongsslut. Arkivbild.

En seger i säsongsfinalen – och att få bukt med knäproblemen.Det är fokus för Henrik Stenson resten av året.– Jag hoppas att jag slipper gå igenom en till operation, men det får tiden utvisa, säger golfstjärnan inför återkomsten efter Ryder Cup.

Stenson gör comeback i världstourtävlingen i Shanghai den här veckan. Den utgör också startskottet för slutfasen av "Race to Dubai", slutspelet på årets Europatour.

Världsfemman och British Open-vinnaren, som också tog OS-silver i Rio, har vilat sedan Ryder Cup i månadsskiftet september-oktober, vilket gjort att hans knäproblem är bättre.

– Ja, det känns rätt bra. Jag har vilat och gjort rehab, säger Stenson som opererade knäet i fjol.

Stenson ligger tvåa i Europatourens slutspel efter Danny Willett, Storbritannien. Men det finns en hel del poäng att tjäna i årets sista tävlingar, i Shanghai över en miljon. Även Alexander Norén, fyra i sammandraget, är med i toppen.

Konkurrensen är dock stenhård. Åtta av de tio högst rankade spelarna i världen finns med i Shanghai.

– Det är en väldigt prestigefylld tävling och jag skulle älska att vara med i slutstriden på söndag och ha chansen att ta hem segern.

Sedan återstår de tre slutspelstävlingarna. Stenson åker inte till Turkiet, men spelar i Sydafrika och Dubai.

– Jag kan göra ett riktigt, riktigt bra år till ett ännu bättre, ett fantastiskt år, med "Race to Dubai" och förhoppningsvis ännu en titel eller så innan säsongen är över, säger Stenson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset