Dustin Johnson. Arkivbild.
Dustin Johnson. Arkivbild.

Historisk majorseger i British Open och OS-silver räckte inte.Henrik Stenson får vänta ytterligare på att bli utnämnd till Årets spelare på PGA-touren i golf.US Open- och Ryder Cup-segraren Dustin Johnson tilldelas utmärkelsen för säsongen 2015–2016.

Svenske världsfemman Henrik Stenson, 40, kan blicka tillbaka på en magisk säsong.

I juli tog han Sveriges historiska första herrmajor, i British Open i Skottland.

Knappt en månad senare vann han OS-silver i golfens comeback på det olympiska programmet vid spelen i Rio de Janeiro, Brasilien. En ideell tävling som däremot inte inkluderades i PGA-touren och ratades av många professionella golfare.

Bland andra amerikanska världstvåan Dustin Johnson, 32, som vunnit tre PGA-tourtävlingar under säsongen och spelat in motsvarande 86 miljoner kronor på 22 tävlingar. Mest av alla, inkluderat världsettan Jason Day.

Henrik Stenson återfinns där först på 21:a plats. Svensken blev Årets spelare på Europatouren 2013, efter att ha vunnit båda tourernas slutspel, men har aldrig tilldelats utmärkelsen på PGA-touren.

Alla spelare som spelat fler än 15 tävlingar på den främsta USA-touren under säsongen har fått lägga sin röst.

"Hans (Johnsons) hårda arbete på golfbanan och i gymmet har betalat sig och gett den bästa säsongen i hans karriär. Röstresultatet reflekterar respekten som hans kamrater har för honom", säger USA-tourens chef Tim Finchem till pga.com.

Johnson fanns också med i USA:s lag som besegrade Europa i den prestigefyllda lagtävlingen Ryder Cup som avgjorde för drygt en vecka sedan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset