Henrik Stenson. Arkivbild.
Henrik Stenson. Arkivbild.

Henrik Stenson är tillbaka efter sina knäproblem när PGA-slutspelet fortsätter i Boston.Tidigare har världsfyran både vunnit och blivit tvåa på samma golfbana.– Det är uppenbarligen en bana som passar mig, säger han.

Henrik Stenson tvingades bryta förra veckans tävling på Bethpage, på grund av knäsmärtor. Men efter att en magnetkameraundersökning gett lugnande besked finns svensken med i startfältet när PGA-tourens slutspel går vidare.

Stenson vann tävlingen 2013 och blev tvåa förra året efter en tuff duell med Rickie Fowler om segern.

– Jag hoppas kunna vara vass med järnen, som jag har varit tidigare gånger som jag har spelat bra här, säger Stenson i en intervju på PGA-tourens Facebook-sida.

Den 40-årige The Open-vinnaren och OS-tvåan går i samma boll som Bubba Watson och Jason Dufner. Trion slår ut på TPC Boston-banans första tee klockan 15.15, svensk tid, i tävlingen som för ovanlighetens skull inleds på en fredag.

– Det vore fint att få en liten revansch efter att ha blivit tvåa förra året, säger Stenson.

– Men det har varit en lång sommar. Jag känner väl kanske inte att energinivåerna är där de borde vara, men jag ska göra allt jag kan för att vara med och slåss om det på måndag.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset