Henrik Stenson under världstourtävlingen i Shanghai.
Henrik Stenson under världstourtävlingen i Shanghai.

Golfstjärnan Henrik Stenson slutade delad tvåa i världstourtävlingen i Shanghai.Därmed gick han upp i topp på Europatourens rankning "Race to Dubai" med tre tävlingar kvar.

Henrik Stenson passerade engelsmannen Danny Willett på rankningen och har chans att ta hem totalsegern för andra gången på fyra år.

Svensken står dock över kommande vecka i Turkiet, där den första av Europatourens tre finaltävlingar spelas. I stället fokuserar British Open-vinnaren och OS-tvåan på de avslutande tävlingarna i Sydafrika och Dubai.

– Det var ju gott att dela andraplatsen och gå förbi Danny i Race to Dubai. Han spelar ju nästa vecka så det kanske blir att jaga vidare i Sun City om två veckor och i Dubai. Men vi ligger ju bra till för stunden, säger Henrik Stenson till svenskgolf.se.

Dagens bästa runda

I Kina rivstartade Stenson sista rundan med fyra birdies på de sju första hålen och hans 65-runda, sju slag under par, var söndagens bästa resultat. Men åt Hideki Matsuyama fanns inte mycket att göra. Den 24-årige japanen var överlägsen och vann stortävlingen – med en segercheck på drygt 14 miljoner kronor – med sju slags marginal.

– Han spelade ju väldigt bra och stabilt och han släppte ju aldrig in någon i matchen, säger Stenson till svenskgolf.se.

"Finns mer att hämta"

Världsfemman, som delade andraplatsen med amerikanen Daniel Berger, var nöjd med sitt eget spel.

– Det var en skön trend resultatmässigt hela veckan och jag puttade bra hela vägen. Jag slog många bra slag under helgen även om det finns mer att hämta totalt sett.

Nordirländaren Rory McIlroy slutade fyra, ytterligare ett slag bakom, och är trea på Race to Dubai-rankningen. Av säkerhetsskäl spelar inte heller han i Turkiet kommande vecka.

– Jag sov mycket bättre i natt efter att jag hade fattat beslutet, säger McIlroy.

Alex Norén ligger kvar på fjärde plats i sammandraget efter att ha blivit delad tolva. Rikard Karlberg, som ledde efter första dagen i Shanghai, slutade på 19:e plats.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset