Henrik Stenson kan sitta och le i sitt hem i Florida, USA.Den svenske stjärngolfarens närmaste konkurrent i Europatourens sammandrag är långt efter i deltävlingen i Turkiet som leds av en storspelande dansk.

Flera av Europatourens stjärnor har valt att avstå den pågående tävlingen Turkish Airlines Open i Antalya.

Några, bland andra världstvåan Rory McIlroy, på grund av den senaste månadens oroligheter på den turkiska turistorten.

Svenske världsfyran Henrik Stenson, som leder det penningstinna toursammandraget Race to Dubai, spelar inte på grund av ett hektiskt spelschema. Även Alexander Norén, fyra i sammandraget, har valt att lämna återbud till tävlingen.

En av få toppspelare som är med i Turkiet är Danny Willett som är tvåa i Race to Dubai.

Den 29-årige engelsmannen hade en tuff andra dag på banan Regnum Carya efter att ha gått ett under par, 69 slag, på torsdagen. Willett gick fredagens runda på 74 slag, fyra över par, och är totalt tre över på en delad 58:e plats.

Han är 16 slag bakom dansken Thorbjørn Olesen som leder på 15 under par efter en imponerande 62-runda, nio under par och nytt banrekord, på fredagen. Willett måste sluta som sämst femma i tävlingen för att passera Stenson i sammandraget, något som inte lär bli fallet.

Tävlingen i Turkiet är den första av tre i slutspelsdelen av Race to Dubai och ingen kvalgräns, cut, dras efter två av fyra rundor.

De avslutande tävlingarna spelas i Sun City, Sydafrika, och i Dubai, Förenade Arabemiraten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset