Vi måste bege oss ut i rymden, till andra planeter, för att säkra människans överlevnad, menar fysikern Stephen Hawking.
Vi måste bege oss ut i rymden, till andra planeter, för att säkra människans överlevnad, menar fysikern Stephen Hawking.

Världsberömde fysikern Stephen Hawking varnar att mänskligheten inte kommer att överleva i 1000 år till – om vi inte flyr jorden.

Om mänskligheten inte klarar av att leva i rymden inom 1000 år är vi dödsdömda. Det sa Stephen Hawking under ett framträdande, som hologram, på operahuset i Sydney, skriver Independent.

– Jag tror inte att vi kommer att överleva i 1000 år till utan att röra oss bortom vår ömtåliga planet, sa Hawking under föreläsningen.

– Vi måste fortsätta att ge oss ut i rymden för mänsklighetens framtid.

En bild av Stephen Hawking projicerades fram i operahuset. I själva verket satt han hemma i sitt hus i Cambridge. Så vad personerna i det fullsatta operahuset såg var i själva verket ett hologram.

Vid slutet av föreläsningen uppmanade Hawking publiken att ”titta upp på stjärnorna och ner på era fötter.”

– Var nyfiken, och hur svårt livet än verkar så finns det alltid något du kan göra och lyckas med. Det är viktigt att inte bara ge upp, sa Stephen Hawking.

Den världsberömda fysikern har vid flera tillfällen varnat för mänsklighetens situation: resultatet av artificiell intelligens, mänsklighetens aggressivitet och barbarism.

Han har tidigare sagt att mänskligheten borde kolonisera andra planeter ”som livsförsäkring”, vilket skulle vara enda sättet för att försäkra sig om att mänskligheten lever vidare om 1000 år.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset