Steppfestivalen pågick mellan 23-29 mars i år.
Steppfestivalen pågick mellan 23-29 mars i år.

Den internationella dansfestivalen blev en succé enligt Folkets hus i Bagarmossen. Men grannarna som fått sin sömn störd av steppande stålklackar är inte lika nöjda. Nu har de polisanmält arrangören skriver Stockholm Direkt.

Under sju dagar i slutet av mars har den internationella steppfesten Stockholm tap festival arrangerats i Folkets hus i Bagarmossen. Hundratals deltagare från ett 40-tal olika länder har skakat loss på golven från tidigt på morgonen till sent inpå småtimmarna, skriver Stockholm Direkt

– I en sal har det börjat kl. 10 på förmiddagen och slutat på eftermiddagen. Sedan har det dragit igång i den stora salen vid kl. 22 och pågått under natten, så sent som fram till 01.30, Det har varit aktiviteter fram till minst midnatt varje kväll, berättar en granne till Stockholm Direkt som bor i samma fastighet som Folkets hus.

►LÄS MER: Juristen: Det här gäller när dina grannar är stökiga

Han säger att familjen tagit kontakt med Folkets hus under festivalen men att inget hänt.

– Tänk dig att din granne har bjudit hem 50 gäster med stålklackar som alla steppar oavbrutet. Det är rejält med oljud. Det har inte gått att vara hemma eller sova medan de hållit på. Vi har haft öronproppar och sedan somnat efter att de slutat, säger han.

Nu har de polisanmält steppfestivalen för ofredande.

►LÄS MER: Svenskarna: Det här stör vi oss mest på hos våra grannar

Curre Hansson, ordförande i föreningen medger att ”det här inte var det bästa sättet att sköta det på".

– Men det har hänt och det är bara att beklaga. Det ska inte hända igen. Jag kan inte gå in och bryta en tillställning med deltagare från 38 länder. Det har jag inte mandat att göra. Festivalen hade ett kontrakt, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset