Steve Angello lyfter Stockholm med gratis housefestival
Steve Angello lyfter Stockholm med gratis housefestival

Size in the Park intar Stockholm. Dj-stjärnan Steve Angello tar sin parkfest till Kungsträdgården i maj – och han hoppas på en folkfest.

Han sålde ut Central Park i New York. Och nu kan Metro avslöja att Steve Angellos Size in the Park – en endagsfestival med några av de största dj:arna och artisterna inom elektronisk dansmusik – kommer till Stockholm och Kungsträdgården.

Se konserten live här

Den 17 maj är det dags, och det är gratis.

– Vi ville göra något speciellt i och för Stockholm, något som ingen har gjort. Hela det här året har handlat om att ge tillbaka till staden och fansen – jag tycker inte att alla alltid måste betala för att komma och se oss. Man kan göra det för känslan och lyckan, inte för pengarna, säger Steve Angello.

Han älskade själv Vattenfestivalen som liten och vill nu gärna tänka sig Size in the Park som en egen liten variant.

– Det kommer att bli en folkfest. Och det är alltid kul att komma och spela i Sverige. Vi var ju med och byggde scenen här och spelade för typ hundra pers, och det är skumt att se vad som hände sen. Jag uppskattar det jävligt mycket, särskilt nu sedan myndigheterna börjat släppa på tyglarna och gjort det enklare för oss att navigera. I dag kan jag få polischefen på tråden, det kunde jag inte för några år sedan.

Kommer det finnas något kvar av Kungsträdgården när ni är klara?

– Det hoppas jag. Vi kommer spärra av och blockera gatorna kring Kungsträdgården, det finns en plan för allting. Vi har extremt bra infrastruktur när det kommer till events, säger han.

Folkfesten, som Steve Angello helst kallar det, håller på från sju på kvällen till midnatt och det ut­lovas fyrverkerier och dj-stjärnor som AN21, Qulinez och Dimitri Vangelis & Wyman.

– Och jag kommer att vara där. Det kommer att bli roligt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset