Housestjärnan Steve Angello kommer till Stockholm nästa sommar. Metro kan nu avslöja att dj:n är en av artisterna på Summerburst. 2016 turnerar han med nya skivan ”Wild Youth”.

Metro kan nu avslöja att svenska housestjärnan Steve Angello kommer till Summerburst nästa sommar. Den 10–11 juni anordnas Stockholmsupplagan av festivalen och Angello ser fram emot att få uppträda på hemmaplan.

– Jag tycker att den svenska publiken är fantastisk. Jag vet inte om det är för att vi är svenskar, men vi får extremt mycket kärlek, de är inne i det på ett speciellt sätt. Det känns verkligen, säger han till Metro.

Trots att han har planer på att flytta hem till Sverige svarar han på frågorna över telefon från hemmet i USA. Där jobbar han nu med med de 12 musikvideor som hör till kommande skivan. Senast han spelade i Stockholm var på housefesten Size in the park förra året. Hela Kungsträdgården var fullsatt.

– Det bästa är att komma till hemmaplan, det är något speciellt som inte går att förklara. Det är på svenska och blir en känsloladdad upplevelse för oss, som att spela fotboll hemma. Sedan är en festival när vi spelar hemma det som är mest nervöst också. Man vill göra bra ifrån sig.

LÄS MER: Icona Pop klara för Summerburst

I januari släpps nya skivan ”Wild youth” som Angello jobbat med i tre år. Han har samarbetat med livemusiker och beskriver det som sin första analoga skiva.

– Det är en extremt lång period som jag är ganska ovan med. Det var väldigt intressant att gå ganska djupt in i låtskriveriet, melodierna och produktionen. Jag ville göra något som känns tidlöst och som jag kan se tillbaka på om tio år och känna mig stolt över. 

I stället för en skiva med fler hits, ett recept som Angello nu anser sig bemästra och där listframgångarna talar sitt tydliga språk, vill dj:n nu berätta historien om sin egen uppväxt.

Var har du hämtat din inspiration?

– Allt jag växt upp med. Allt från Daft Punkt till Chemical Brothers och Prodigy. Jag ville prata om hur jag växt upp musikmässigt, alla spår har sin lilla referens som har med min uppväxt att göra.

LÄS MER: Kygo till Summerburst

Det nya sättet att arbeta på skivan kommer också att avspeglas på nästa års turné.

– Jag ska börja spela live nu och det kommer att bli svårt. Jag har försökt fundera ut hur jag ska göra för att det ska bli dynamiskt, så det inte blir en trött livepjäs. Jag vill fortfarande ha den farten och explosionen som behövs.

TT Bild
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset