Trots succén med Stiftelsen glömmer inte Robert Pettersson Takida som har spelning på Gröna Lund i kväll. 
Trots succén med Stiftelsen glömmer inte Robert Pettersson Takida som har spelning på Gröna Lund i kväll. 

Takida-sångaren Robert Pettersson skördar nya framgångar med sitt hobbyprojekt Stiftelsen. Sexlåten ”Nu får du gå hem” lär väcka uppmärksamhet. ”En mansgrislåt som heter duga”, erkänner Robert Pettersson.

Det började som en kul grej. Takidas sångare Robert Pettersson började jamma med gamla polare och kemi uppstod. 

De bildade Stiftelsen, ett hobbyprojekt för Roberts del. Men hobbyprojektet har resulterat i en succé. Låten ”Vart jag än går” är etta på Svensktoppen och nästa vecka släpps albumet. 

En av låtarna som då lär stjäla uppmärksamheten är den reggaegungande låten ”Nu får du gå hem”. Med textrader som ”Måste hela jävla natten gå innan jag får doppa veken i din eld” och ”Är du rädd att jag är stor, den är ju liten men naggande god” vet Robert vad som väntar. 

– Textmässigt kommer den att bli den mest uppmärksammade. Men den har också hitpotential, säger han. 

Han tror att många kan känna igen sig i låten. 

– De flesta, främst grabbar kanske, går igenom den sexuella frustrationen som finns där i 20-årsåldern. Man kan relatera till den fast den är en mansgrislåt som heter duga. Jag bryr mig inte så mycket om det, för mig är det en rolig låt, säger han. 

Att ha roligt är en röd tråd för Robert. Han säger att Stiftelsen bara spelar det de gillar. Sedan om kritikerna uppskattar musiken eller inte, bryr gruppen sig mindre om. 

– Jag bryr mig bara om folket och publiken. Jag är väl medveten om att alla kritiker kommer att skriva ner Stiftelsen. I början brydde jag mig om vad de sa, det var ens jobb och liv de kritiserade. Men det är onödigt att lägga energi på det, konstaterar han torrt. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset