Martin Hansson vet vilka stilar som gäller i vår.
Martin Hansson vet vilka stilar som gäller i vår.

Jakten på den perfekta jackan att möta värmen i har börjat. Metros moderedaktör Martin Hansson guidar dig till tre stilar som är helt rätt i vår.

Stilsäker i mockajacka.

Modern vindjacka.

Maxa stilen med rock.

Martin Hansson har valt ut 12 favoritjackor för våren 2015, klicka i bildspelet för att se dem. Mer om mode för män hittar du här.

1. Mocka ett säkert val
Mocka som material kanske inte alltid är det mest praktiska – men definitivt det snyggaste du kan bära i vår. När alla vårens ytterplagg nu landar i butik syns en stor 70-talsinspiration där mockajackan är givet. Du bär den snyggast till favoritjeansen och ett par läderskor. 

2. Modern vindjacka
Med tydliga influenser från 90-talets streetwear och skatekulturen – som mint sagt är i ropet – syns den moderna vindjackan mycket i butik i vår. Ett tunt, lätt och praktiskt ytterplagg som går utmärkt att kombinera lager-på-lager när den skandinaviska snålblåsten slår till.

3. Maxa stilen med rock
Den klassiska rocken sviker varken gentlemannen eller den trendkänslige hipstern i vår. Eftersom rocken är längre än kavajen och den stickade tröjan så passar ytterplagget föredömligt till det mesta. Rocken är ett plagg som du kommer att kunna använda­ i många år framöver.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset