Martin Hansson vet vilka stilar som gäller i vår.
Martin Hansson vet vilka stilar som gäller i vår.

Jakten på den perfekta jackan att möta värmen i har börjat. Metros moderedaktör Martin Hansson guidar dig till tre stilar som är helt rätt i vår.

Stilsäker i mockajacka.

Modern vindjacka.

Maxa stilen med rock.

Martin Hansson har valt ut 12 favoritjackor för våren 2015, klicka i bildspelet för att se dem. Mer om mode för män hittar du här.

1. Mocka ett säkert val
Mocka som material kanske inte alltid är det mest praktiska – men definitivt det snyggaste du kan bära i vår. När alla vårens ytterplagg nu landar i butik syns en stor 70-talsinspiration där mockajackan är givet. Du bär den snyggast till favoritjeansen och ett par läderskor. 

2. Modern vindjacka
Med tydliga influenser från 90-talets streetwear och skatekulturen – som mint sagt är i ropet – syns den moderna vindjackan mycket i butik i vår. Ett tunt, lätt och praktiskt ytterplagg som går utmärkt att kombinera lager-på-lager när den skandinaviska snålblåsten slår till.

3. Maxa stilen med rock
Den klassiska rocken sviker varken gentlemannen eller den trendkänslige hipstern i vår. Eftersom rocken är längre än kavajen och den stickade tröjan så passar ytterplagget föredömligt till det mesta. Rocken är ett plagg som du kommer att kunna använda­ i många år framöver.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset