Johan Rheborg, Robert Gustafsson och Stina Ekblad utgör den ganska rutinerdae kärntruppen i "Hjälp".
Johan Rheborg, Robert Gustafsson och Stina Ekblad utgör den ganska rutinerdae kärntruppen i "Hjälp".

– Jag har aldrig gjort det här tidigare, bara klassisk komedi som Shakespeare, säger Stina Ekblad.

HJÄLP Stina Ekblad gör debut som tv-komedienne. I januari kommer tv-serien "Hjälp", TV4:s nya humorsatsning som har några av Sveriges mest etablerade komiker i huvudrollerna - för att inte tala om en  av de allra största dramaskådespelarna.
– Jag har aldrig gjort det här tidigare, bara klassisk komedi som Shakespeare, säger Stina Ekblad om sin nya roll i humor-tv. Hon spelar psykologen Jeanette, lugnet bland sina stormande patienter.
– Men det är lärorikt. Jag tackade ja för att det var intressant och för att få arbeta med Sveriges bästa komiker.

Bland dem finns Johan Rheborg, Robert Gustafsson, Sissela Kyle och Felix Herngren, och Ekblad är full av superlativ över de nya kollegorna.
– De komiskt begåvade är mästare i timing, improvisation, rytm och fysik. De har ett särskilt fysiskt förhållningssätt till situationerna och det är spännande att iaktta och lära sig av dem. Jag ser det som en kurs. Och så har jag väldigt roligt också, förstås.

"Hjälp", som utspelar sig dels på en psykologmottagning och dels ute i klienternas lite bökiga verklighet, skrevs av Gustaf Skördeman och "Parlamentets" Anders S Nilsson. De var redan från början ute efter en skådespelare som med auktoritet kunde agera mot de stora komikerna utan att själv göra anspråk på att vara rolig.
– Och Stina Ekblad är den enda av de stora som kan fylla ett rum bara genom att vara, säger Anders S Nilsson.
– Det visade sig vara ett genidrag, för hon är klockren.

Serien har premiär 25 januari.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset