I en stream berättar Adam "Armada" Lindgren om bakgrunden till sitt överraskande beslut.
I en stream berättar Adam "Armada" Lindgren om bakgrunden till sitt överraskande beslut.

SSBM-profilen Adam "Armada" Lindgren lämnar sin plats i "The 25" öppen för att skapa en bättre mångfald i communityn.

ESPORT-TV: Se första avsnittet av Metros satsning här!

Adam ”Armada” Lindgren har fått en hel del uppmärksamhet den senaste veckan. Och den här gången är det inte för att han vunnit ännu en titel i Super smash brothers Melee.

Nu handlade det i stället om att den svenska världstoppspelaren valde att lämna ”The melee 25”, en kommitté som skapats för att besluta om regeländringar och riktlinjer i turneringar. Anledningen till det överraskande avhoppet var att Adam ”Armada” Lindgren uppmärksammades på att det inte fanns några kvinnor representerade i gruppen.

LÄS MER: zAAz: Inget säger att herrar måste var bättre än damer i e-sporten

– Jag beslutade mig för att ställa min plats till förfogande i ”the 25” om det öppnar upp för möjligheten att en tjej [att ta den platsen], förklarade Lindgren senare i en stream.

Reaktionerna blev många och flera personer uttryckte att hans avhopp inte skulle vara nödvändig för att få till en förändring. Men stjärnan säger själv i streamen att han hans beslut känns helt rätt för att få en bättre mångfald i gruppen.

LÄS MER: Streetfighter-stjärnans fina beslut efter vinsten i Montreal

– Om jag öppnar upp min plats för en tjej så kan det vara bra för communityn. Egentligen vilken community som helst. Och i samhället i stort. Det är bra för vår community om tjejer känner sig mer välkomna. Många av dem har säkert kunskaper som tävlande, arrangörer och kommentatorer inte har. Så det kan också vara en värdefull resurs, säger Lindgren i streamen.

Till de personer som höll med om problemet, men ifrågasatte Lindgrens avhopp twittrade han senare ett svar.

LÄS MER: Immortals-spelare försenade till match – förlorade finalen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset