Seinabo Sey vill att folk ska tänka till om hennes uppträdande.
Seinabo Sey vill att folk ska tänka till om hennes uppträdande.

Seinabo Sey stod för Grammisgalans mest omtalade uppträdande – när hon tog upp 100 kvinnor på scenen. ”Jag vill inte kommentera. Jag vill att folk ska tänka själva”, säger artisten till SVT.

Seinabo Sey vann i kategorin ”årets pop” på onsdagskvällens Grammisgala. Stjärnan avlutade även galan med låten ”Hard time”.

Det blev ett uppträdande utöver det vanliga. Med sig på scenen hade artisten 100 mörkhyade kvinnor som stod stilla. I slutet av låten tog de tag i varandras händer – och publiken gav dem stående ovationer.

►LÄS MER: Silvana Imam är årets artist

Seinabo Sey säger själv att hennes nummer är öppet för tolkning.

– Jag vill inte kommentera slutnumret. Jag vill att folk ska tänka själva. Det är konst – det är ljud och bild – och jag tror att människor gör mer när de får tänka själva än när de blir tillsagda vad de ska tänka, säger hon till SVT.

Kvinnorna på scenen var delar av artistens familj och vänner som i sin tur fick ta med sig vem de ville. Uppträdandet jämförs av många med Beyoncés nummer under Super Bowl i USA.

– Beyoncé är min absolut största idol. Jag kom på det här innan hon gjorde sitt framträdande. Men allt Beyoncé gör skriver jag på. Det här handlar om människors rättigheter i samhället, det handlar inte om populärkultur, det handlar inte om Beyoncé. Det handlar om allihop samtidigt, säger Seinabo Sey till SVT.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset