Anton Bjuhr äger och driver restaurang Gastrologik tillsammans med Jacob Holmström. Anton ansvarar för bröd och dessert, Jacob för det varma köket. 
– Vi lever vår dröm, att driva finkrog är något som vi drömt om under alla slitsamma år på olika restauranger runt om i världen. Ingen dag är den andra lik, ständig omväxling och att ingå i ett starkt team med fantastisk personal är otroligt utvecklande, säger Anton.
 
05.30 Tidig start
Dags att hoppa upp och bege sig till restaurangen.
 
06.00 Baka bröd
Dagen börjar i bageriet. Stenugnen är igång och det är dags att baka bröd till Speceriet och Gastrologik. Det finns inget härligare än doften av nybakt bröd på morgonen.­ Jag börjar också kolla igenom listan över dagens meny och vad som skall göras.
 
08.00 Varorna kommer
Det böjar anlända varor för kvällens meny till restaurangen, jag snackar lite med leverantörerna och stämmer av så att rätt grejer har kommit. Sedan packar jag in varorna på sin rätta plats.
 
10.00 Förbereda lunch
Det är full fart i köket, förberedelserna inför lunchen håller på att avslutas och vi är i full gång med att preparera kvällens meny. Det börjar dra ihop sig för lite frukost med personalen.
 
12.00 Servera gästerna
Lunchen öppnar i Speceriet, det är fullsatt och bongarna (matbeställningarna) börjar rassla i bongmaskinen. Det är bara att köra järnet med att hjälpa min kollega Jacob att lägga maten på tallrikarna samt att servera gästerna. Samtidigt som vi fortsätter att förbereda inför kvällen.
 
14.00 Från lunch till middag
Lunchen avklarad, vi städar av snabbt och sedan är det fullt fokus på att göra klart inför kvällens service. Jag kollar mailen och ringer lite beställningar för morgondagen.
 
16.00 Mat för personalen
Personalmatdags, skönt med en liten paus. Vi käkar och sedan går vi igenom kvällens meny med ­personalen i matsalen och vi kollar på kvällens gästlista, eventuella allergier, vilka tider gästerna ­anländer hur stora sällskap med mera. Allt för att det inte ska uppstå några frågetecken till kvällens service.
 
17.45 Peppar med musik
Dagens kanske viktigaste tidpunkt. Vi kör igång ”I wanna be somebody” med W.A.S.P på högsta volym för att peppa igång oss inför kvällens service. De olika stationerna i köket sätts upp och vi kollar över allt en sista gång, sedan är vi redo.
 
18.00 Restaurangen öppnar
Gastrologik öppnar. Gästerna kommer, de sätts till bords och vi serverar en brioche med enbärssmör till deras champagne medan de tittar på menyn. Beställningarna på kvällens menyer börjar rulla in och vi förbereder aptitretare.
 
00.00 Avslutar jobbet
Kvällens service närmar sig sitt slut, vissa gäster har redan gått och andra äter sina desserter. Köket börjar städas ner. Börjar skissa på morgondagens meny och beställningarna rings in, det är dags att gå hem efter en dag på jobbet.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset