Som osäker tonåring mobbades han för sina ”tjejögon”. Här är stjärnmäklaren Fredrik Eklunds fantastiska comeback nästan 25 år senare.

Den vuxna Fredrik Eklund har gjort en strålande karriär som företagare, stjärnmäklare och nu senast som författare. Men tonåringen Fredrik var inte lika full av självförtroende som mannen som säljer de dyraste våningarna på Manhattan.

”När jag var fjorton retades de äldre killarna med mig ute på skolgården och sade att jag hade ”tjejögon”. Jag ville bara dö. Jag var så rädd för dem.”, skriver Fredrik Eklund på Facebooksidan för hans bok ”Sälj”. 

24 år senare står en 37-årig mångmiljonär på en takterrass med Jennifer Lopez, som han var ute och scoutade lägenheter för.

”Hon vände sig mot mig, lutade sig lite närmare när solen lyste mig i ögonen och sa: ’Du har så vackra ögon, de är väldigt blå…’”, skriver han. 

Trots att de äldre killarnas kommentarer var som knivhugg när han var i de känsliga tonåren förlåter han dem, skriver han. 

I kommentarerna till inlägget, som fått tusentals ”gilla”-markeringar på Facebook, är det många som kan relatera. 

”Har själv lite av samma bakgrund. Men är idag tacksam för den "onda " energin de i skolan påförde meg. Menar att det har bidragit till min lilla succe här i livet!”, skriver en person.

”Lärdom av detta: Dom man retat som liten är ofta dom man har som chefer när man blir stor”, skriver en annan.

När jag var fjorton retades de äldre killarna med mig ute på skolgården och sade att jag hade ”tjejögon”. Jag ville bara...

Posted by SÄLJ av Fredrik Eklund on den 9 april 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset