Henry ska leda sitt Arsenal till seger i kväll.
Henry ska leda sitt Arsenal till seger i kväll.

I går möttes giganterna Milan och Barcelona i den första Champions League-semifinalen. I kväll är det dags för de två sensationerna att inta scenen: Arsenal och Villarreal. Inget av lagen har tidigare nått semifinal i turneringen. Mindre konstigt när det gäller Villarreal, då spanjorerna är debutanter i årets Champions League.

FÅ STOPP PÅ RIQUELME
Arsenal är knappa favoriter, men Villarreal har tidigare den här säsongen visat att man har lätt för brittiska lag. Glasgow Rangers, Everton och Manchester United har alla besegrats.
Om Arsenal ska lyckas stoppa spanjorerna krävs det att man får stopp på argentinske spelmotorn och storstjärnan Juán Roman Riquelme. Något som Arsenals franske tränare Arsene Wenger instämmer i.
– Riquelme är den som sätter fart på bollen. Han är deras ledare, säger Wenger, till Arsenals hemsida.

SISTA MATCHEN PÅ HIGHBURY
Arsenals viktigaste spelare är givetvis Thierry Henry, fransmannen som kan avgöra matcher på i stort sett egen hand. Har Henry en bra dag är Arsenal oerhört svårslagna.
Kvällens möte är den sista europeiska stormatchen som spelas på Highbury. I höst flyttar man till nybyggda Emirates Stadium. Henry, som genom åren öst in mål på Highbury, kommer att sakna sin hemmaplan.
– Det är något speciellt med att spela där. Det är svårt att sätta ord på mina känslor. Du kan inte tala om Arsenal utan att nämna Highbury i samma andetag, säger Henry.
Noterbart i övrigt är att Fredrik Ljungberg är tillbaka och högst sannolikt finns med i Wengers startelva.
 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset