Anne-Marie och Ed Sheeran.
Anne-Marie och Ed Sheeran.

Hon har varit musikalstjärna på West End i London och turnerat med Ed Sheeran. Nu levererar det brittiska stjärnskottet Anne-Marie världshits. "Det tog lång tid innan jag visste vem jag var", säger hon till Metro.

Anne-Maries röst känner många igen från Clean Bandits monsterhitlåt ”Rockabye” från 2016. Låten, där Anne-Marie och Sean Paul står för sången, har i nuläget över 1,8 miljarder visningar på Youtube och fler än 700 miljoner lyssningar på Spotify.

– Man kan knappt tro det, det är fantastiskt. Man förväntar sig aldrig något sådant. Speciellt med musik i dag när det är så mycket som görs och läggs ut. Allt jag visste med den låten var att jag blev helt kär i den och älskade att den handlade om en ensamstående mamma som gör allt för sitt barn, säger 27-åringen.

Sedan ”Rockabye” har Anne-Marie hunnit åka ut på en egen turné och släppa egna hitlåtar som ”Friends”, ”Ciao adios” och ”Alarm”. Dessutom ska hon vara förband till världsstjärnan Ed Sheeran för andra gången när han går ut på turné igen i maj.

– Ed är väldigt stöttande på det sättet, han har alltid stöttat mig, och frågade om jag ville göra det igen. Jag bara, ”yes”!

Dessutom kommer han med livsråd.

– Han brukar säga till mig att man alltid ska komma ihåg att ringa hem till sina föräldrar var man än befinner sig i världen.

LÄS MER: ”Ed Sheeran har skrivit Bond-låt ‘utifall att'”

På Anne-Maries debutalbum ”Speak your mind”, som släpps den 27 april, har hon skrivit en av låtarna, ”2002” med just Ed Sheeran.

– Vi har alltid velat jobba ihop och nu fick vi äntligen ihop tiden.

Kan det bli så att ni sjunger tillsammans på en framtida låt?

– Kanske, man vet aldrig!

Du har varit artist länge, men du släpper inte ditt debutalbum förrän nu. Hur kan det komma sig?

– Jag tror att det tog lång tid för att jag, när jag började i musikbranschen, inte riktigt visste vem jag var eller vilken artist jag ville bli. Jag gjorde musikalteater i college och träffade en låtskrivare. Det var så jag började spela in musik och blev signerad. Jag visste inte vilken typ av musik jag ville släppa, så ärligt talat tog det ett tag att fundera ut vad jag ville göra. Som tur är så lät mitt skivbolag mig att växa och ta mig tid, de tvingade inte på mig saker.

Har du lärt känna dig själv bättre nu?

– Ja, och jag känner att jag alltid har mycket att säga. Även om jag hade kunnat skriva ett helt album enbart om dåliga erfarenheter med förhållanden så ville jag inte att det bara skulle handla om det. Jag kände att jag hade mer att säga än så. På den här skivan finns det låtar som handlar om allt möjligt. Jag har tidigare gjort många samarbeten, så folk känner igen mig från det. Nu vill jag att folk ska veta vem jag är.

LÄS MER: ”Rebecca och Fiona: Musikbranschen är så jävla forntida”

Vad är för-och nackdelarna med att ständigt vara på resande fot?

– Det bästa är absolut att uppträda och att få sjunga för nya människor varje dag i olika länder. Det är rätt galet när man tänker på det. Men själva resandet och sömnbristen är tufft. När man har sömnbrist så blir man sjuk, och blir man sjuk kan man inte sjunga. Men det faktum att man får göra det här är fantastiskt och väger upp för allt.

Är du fortfarande nervös innan spelningar?

– Ja. Det där försvinner inte för mig, jag är fortfarande nervös varenda gång. Jag vet inte om det någonsin kommer att försvinna!

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om musik