Janice och Sabina Ddumba medverkar i Röda korsets nya satsning.
Janice och Sabina Ddumba medverkar i Röda korsets nya satsning.

Under gårdagen lanserades ett nytt musikprojekt av kvinnor, för kvinnor. Initiativet #Medsyster samlar in pengar i förmån för Röda korsets arbete att hjälpa kvinnor i krig och på flykt.

I går på internationella kvinnodagen lanserade Röda korset en ny kampanj för utsatta kvinnor runt om i världen. #Medsyster heter projektet och till sin hjälp har de bland annat sångerskan Janice. Tillsammans vill de förändra vardagen för kvinnor i hela världen.

– En medsyster för mig är kvinnor som supportar varandra, som backar varandra var man än är ifrån. Och som inte vänder ryggen, säger Janice i en bakom-kulisserna-video av Röda korset.

LÄS MER: 30 år av svensk soul

Som ett första steg i projektet har de släppt en ny version av Janice låt ”Queen”. Medverkar i musikvideon gör bland andra sångaren Sabina Ddumba, skådespelaren Alexandra Dahlström och konstnären Stina Wollter.

– Att göra den här låten på det här sättet, med en massa kvinnor som går ihop för att hjälpa andra känns så sjukt mäktigt, säger Janice i Röda korsets pressmeddelande.

LÄS MER: Sabina Ddumba: ”Jag var livrädd”

De pengar som kampanjen #Medsyster samlar in kommer att gå till Röda korsets katastrofarbete runt om i världen. Bland annat i förmån för kvinnor som behöver hjälp med mödravård, könsstympning i Sudan och förberedelse för naturkatastrofer i Bangladesh och Myanmar.

– Vår uppmaning är att stötta sina medsystrar och hjälpa oss att förändra vardagen för kvinnor och flickor i hela världen som dagligen lever mitt i en katastrof, säger Michaela Friberg Storey, chef för Svenska Röda korsets internationella insatser, på Röda korsets hemsida.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset