Stockholm har bättre förutsättningar att arrangera ESC än Göteborg, skriver Anna König Jerlmyr (M).
Stockholm har bättre förutsättningar att arrangera ESC än Göteborg, skriver Anna König Jerlmyr (M).

Politikern Anna König Jerlmyr (M) ger svar på tal om vilken stad som är mest Eurovision-lämplig.

REPLIK: I Metro (27/5) skriver Max Markusson, evenemangschef på Göteborg & Co om glädjen över den svenska segern i Eurovisionfinalen. Att han vill ha nästa års final till Göteborg är naturligt, det ligger i hans uppdrag.

Faktum är att Stockholm har bättre förutsättningar att arrangera ett fantastiskt Eurovision. Vi har en stark arenakapacitet med Tele2 Arena och Globen. Markusson skriver att Scandinavium ska vara tillräcklig. I Stockholm vet vi att Tele2 är tillräcklig.

Stockholm är lätt att ta sig till och lätt att ta sig runt i. Vi har två flygplatser, en väl utbyggd kollektivtrafik och fler hotellrum än både Göteborg och Malmö tillsammans. Samtidigt har vi ett brett utbud av upplevelser – både kultur, mat och shopping.

Förutom arenor, bra kommunikationer och gedigen erfarenhet av att arrangera stora evenemang så är Stockholm en hbtq-vänlig stad med dubbelt så många hbtq-certifierade verksamheter som Malmö och Göteborg tillsammans.

Jag är övertygad om att Stockholm kommer att bjuda Europa och världen på en ännu mer fantastisk show än vad Göteborg har möjlighet att göra.

Anna König Jerlmyr (M)

Oppositionsborgarråd i Stockholms stad

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset