Oscar Gyllander och Marja Larsson är på Långholmen, ett av Stockholms många populära badplatser. 
Oscar Gyllander och Marja Larsson är på Långholmen, ett av Stockholms många populära badplatser. 

När sommarvärmen gör staden nästintill outhärdligt är tacksamheten stor att det finns badplatser nära city. Metro tipsar om några av de bästa badplatserna att svalka sig på!

Hornsberg

Gustav Gräll

Här flockas den yngre publiken för att svalka sig och musiken pumpar ofta hög från egenmedtagna högtalare runt omkring på bryggorna och gräsplättarna längst med vattnet i relativt upprustade Hornsberg. Det finns många restauranger, glasskiosker och barer att svalka sig i när vattnet blir för fullt. Här hoppar man från bryggan, så kanske ingenting för de minsta. För den som vill ha mer avskildhet så promenera vidare mot Kristineberg och Fredhällsklipporna. Lägst vägen till klipporna finns också massa bryggor ut här och var att lägga sig vid.

Kom ihåg att inte simma mer än 10 meter ut från bryggorna!

Långholmen

Gustav Gräll

När Stockholmsommaren är som bäst kryllar holmen med det gamla fängelset av ledighets-eller just slutat jobbet-firare. Vid strandbadet finns två mindre sandstränder och resten består av gräs. Här är alla, från barnfamiljen till engångsgrillande vinpimplare. Längst med ön finns flera badmöjligheter för den som vill vara mer för sig själva - även om det kan bli svårt om det är varmt. De som bor i Hornstull tar sig ofta hellre till Reimersholme precis bredvid. Sämre badmöjligheter men mycket lugnare.

Tantobadet

Gustav Gräll

Den av staden tillfixade stramden drar barnfamiljer och unga med fejkade palmer, hopptorn och ditkörd sand. Minigolfbana, glasskiosker, uteserveringar och en himla massa gräs. Vid Tanto samlas många för sol och dryck, men badar gör nog mest de yngre som flockas vid hopptornen. Fortsätter man längst Årstaviken mot Skanstull finns mer avskilda solplatser - men badmöjligheterna varierar. 

Hellasgården

Gustav Gräll

Max Wiener och Brandon Shippy på Hellasbadet.

Det finns gott om sjöar runt om Stockholms innerstad, nästan varje förort har en i nära. Hellasgården med sjön Källtorpssjön är en populär plats cirka 15 minuter från city som har både volleybollplan, bangolf, utegym, bastu, café, nakenbad och mera. Här finns en barnvänlig sandstrand för de små, badbryggor och för de som vill vara mer avskilda är det bara att gå en bit längst med klipporna och hitta mer privata tillhåll.  

Björkviks brygga

Gustav Gräll

För den som blir lite trött på smockfulla citybadplatser finns Stockholms skärgård lyxigt nära. Med Waxholmsfärjan kommer man ju snabbt till öarna, men för den som vill ta sig till skärgården och havet utan Waxholmspålägget på SL-kortet är Björkvik på Ingarö ett populärt val. Här hittar du flata klippor eller kan välja sandstranden med långrunt vatten. Kiosker, restaurang och toaletter finns. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset