Stans bästa söndagsbrunch intas på Rival – ”Man vill aldrig gå därifrån”.
Stans bästa söndagsbrunch intas på Rival – ”Man vill aldrig gå därifrån”.

Metro Wkd bad Stockholms kultur- och nöjesprofiler att lista sina favoriter.

1. Hotel Rival

Boka i god tid, gärna två veckor i förväg, om du vill testa stans bästa söndagsbrunch. I synnerhet under hösten blir de två sittningarna i den ombonade matsalen snabbt fullbokad av finsmakare och hotellgäster som vill äta Hotel Rivals blandning av buffé och à la carte. Be om ett bord nära fönstret för bäst utsikt över Mariatorget.

– Allting är genomtänkt, handplockat och av högsta kvalitet: scones, vitamindrinkar, smoothies, champinjontoast, omeletter. Det är så att man aldrig vill gå därifrån. Att de har ett urval av Kusmitéer säger egentligen allt. Man ska aldrig lita på ställen som snålar med te-märken, säger frilansjournalisten Kristin Lundell.

Hotel Rival, Mariatorget 3. LÄNK

2. Cadierbaren, Grand Hôtel

Fullbokat drygt fem veckor framåt. Skippa den noppiga tröjan – här är gästerna lika snofsiga som hotellet är anrikt. Brunch serveras lördag och söndag.

Cadierbaren, Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen 8. LÄNK

3. Aquavit Grill & Raw Bar, Clarion

På lördagar och söndagar dukas det – i enlighet med systerrestaurangen i New York – upp till amerikansk brunch. Alltid fullsatt så boka minst en vecka i förväg.

Aquavit Grill & Raw Bar, Clarion, Östra Järnvägsgatan 35. LÄNK

4. Clarion Hotel

Asfaltvurmare går i spinn över utsikten – nedanför den minimalistiska matsalen breder Skanstullsbron ut sig. På söndagar samlas Söderbor och hotellgäster för hamburgare och fattiga riddare.

Clarion Hotel, Ringvägen 98. LÄNK

5. Villa Källhagen

Med utsikt mot Gärdet dukas svensk brunchbuffé upp på söndagar. Den ljusa matsalen slukar många gäster så du kan lugnt värma upp med en runda runt Djurgården innan.

Villa Källhagen, Djurgårdsbrunnsvägen 10. LÄNK

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset