Fem butiker där du spar på både miljö och plånbokens innehåll.
Fem butiker där du spar på både miljö och plånbokens innehåll.

Nu närmar sig ännu en årstid att handla kläder, prylar och inredning till. Vill man samtidigt spara på både miljön och lönen kan någon av dessa fem vintage-butiker vara en hjälp på vägen.

Lektstugan för vuxna barn

Till en början huserade Herr Judits inredningsbutik Brandstationen i, just det – en gammal brandstation. Nu har de flyttat in i lokaler på Hornsgatan och erbjuder allt ifrån möbler och inredningsdetaljer till antika smycken. De själva beskriver butiken som ”en lekstuga för vuxna barn”.

Var: Brandstationen, Hornsgatan 64

Modeloppis där kunden får pröjs

Det kända varumärket Aplace har en second hand-butik i Hornstull där kunderna lämnar in sina kläder och får betalt när de säljs. De välkomnar märkesplagg, hela och rena, som ”håller en hög modegrad”. Det är också det du som bara vill handla hittar i butiken.

Var: Pearl, Långholmsgatan 19

LÄS MER: Second hand-shopping för nyinflyttade i Malmö

Nygamla möbler av högsta kvalité

På Wigerdals kan man hitta det man inte hittar någon annanstans. Deras specialitet är möbler, men det finns andra saker som leksaker – sedan länge utgångna ur sortimentet – i nyskick. Priserna varierar dock en aning, så är du van att hitta loppisfynd för fem kronor blir du med största sannolikhet besviken.

Var: Wigerdals Värld, Krukmakargatan 14

Second hand-shopping för den hippa

Att vintage är en favorit bland den hippa delen av befolkningen är sedan gammalt. Om du faller in i den målgruppen, eller vill utforska hur den är, är Siv & Åke butiken att bege sig till. Med mängder av högkvalitativa plagg kvalar de in som en av Stockholms bästa vintage-butiker.

Var: Siv & Åke, Sankt Paulsgatan 20

LÄS MER: Fem tips: Bästa vandringen nära Stockholm

Prylbutiken som har allt

Butiken Uppåt väggarna må vara trång, men med tanke på deras breda sortiment är det förlåtet stället är givet ett besök. Här finns allt,så att börja rada upp exempel är bara onödigt – prylarna står bokstavligt talat uppåt väggarna. Du får helt enkelt kolla med egna ögon.

Var: Uppåt väggarna, Rosenlundsgatan 1

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset