Simhoppardansen, Galna stan, Ank-Kalle och Smörby Väntrum – så heter det när Stockholm flyttar till Ankeborg.

 

 (klicka på bilden för att se den större)

 

I det nya numret av serietidningen Kalle Anka & Co har Stockholms tunnelbanestationer fått nya namn för att passa till Kalle Ankas hemstad. Kalle Anka har nämligen fått jobb som tunnelbaneförare, skriver Stockholm Direkt.

Att Hammarbyhöjden blivit ”Hamrar i slöjden” och Fruängen blivit ”Muängen” kan sprida glädje i stockholmarnas kollektivtrafik, tror Anna Bergström som är projektledare på Kalle Anka & Co.

– Det blir nog lite roligare att åka mellan de här stationerna. Jag hoppas att stockholmarna får sig ett gott skratt när de ser vad stationerna heter på den linje de brukar åka med, säger Anna Bergström till Stockholm Direkt.

LÄS MER: Quiz: Vilken Disney-film kommer citatet ifrån?

Glimtar från Stockholm har varit med i Kalle Anka förut. I ett nummer var Kalle och knattarna på nöjesparken ”Stönalund” som förstås ägdes av den rika farbror Joakim. Drottningholms slott har även dykt upp på sidorna i ett annat nummer från förra året.

Kalle Anka som tunnelbaneförare kan man läsa om idag då numret släpps i butiker. Det innehåller också en karta över alla tunnelbanestationer i Ankeborg – hela vägen från ”Knorrsborg” till ”Korpsten”.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset