En restaurang i södra Stockholm uppmanas skärpa sina rutiner efter en kontroll där mat hanterades på toaletten.

Vid en oanmäld kontroll sköljdes ris i handfatet på toaletten – decimeter från där personalen uträttar sina behov.
 
– Det var en återanvänd enlitershink av den typ som brukar innehålla creme fraiche eller keso som stod i handfatet och spolade när jag kom in på toaletten, berättar Lena Holmström, kontrollant på Miljöförvaltningen i Stockholms stad. 
 
Personalen förklarade att det var fullt av disk vid de andra vattenkranarna och att man därför använde handfatet på toaletten för att skölja riset. Efter att bristen påverkats slängdes plastburken. 
 
Enligt Lena Holmström är det ovanligt att mat tillreds på toaletter. Vanligare är att till exempel städmaterial och arbetskläder förvaras där på ett ohygieniskt sätt.
 
I övrigt hade Miljöförvaltningen inget att anmärka på vid kontrollen.
All Over Press/Arkiv
Stockholmskrog förberedde mat på personaltoan

Badrummet på bilden är inte det som nämns i artikeln.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset