Varma dagar, heta nätter och svalkande drinkar. Vår huvudstad har mycket att bjuda på under sommaren. Metro frågade fem Stockholmsprofiler om deras alldeles egna smultronställen.

Mårten Andersson,  39, komiker, Södermalm.

Signe Siemsen, 24, bloggare/modell/dj, Södermalm.

Lasse Berghagen,  68, artist, Gärdet.

Karin ”Kakan” Hermansson, 31, programledare, Hägersten.

Ken Ring,  34, rappare, Hässelby.

Vilken är den roligaste uteserveringen? 

 
Mårten: Om man vill titta på folk så är Strandbryggan kul, eftersom det är SM i ankläppar där. Annars gillar jag East faktiskt. Det är mycket folk som rör sig där och ligger centralt om man vill gå vidare sedan. 
 
Signe: Det finns nästan för många roliga uteserveringar den här sommaren. Om Trädgården räknas som en uteservering så är det helt klart Stockholms bästa. Annars är Nosh and Chows lilla innergård väldigt trevlig.
 
Lasse: Lisa på torget. Det är alltid roligt att stämma träff med någon där för man träffar alltid på massor av annat folk man känner. Det är som en mötesplats. Sedan finns det härliga stråk däromkring.
 
Kakan: Oftast sitter jag på Judit och Bertil i Hornstull. Där finns det variation av lugn och hets. Det känns som hemma.  
 
Ken: Restaurang Baron (Baronen) i Vällingby. 
 

Vart går man om man vill dansa?
 
Mårten: Då går man till F12, fortfarande. Eller så går man till Trädgården. Jag gillar elektronisk musik, som ofta spelas där. Det är en sådan enorm likriktning annars. Dessutom är Trädgårdens utegård är makalöst cool. Ljussättningen. Folket. Ja, allt. 
 
Signe: Daytime Sessions, en klubb som hålls varannan fredag på Trädgården. En av anledningarna till att jag orkar med den långa kalla vintern här i Sverige.
 
Lasse: Jag kan tänka mig att Leif och storbandet kör på Skansen i år igen. Dit ska man absolut gå, det är något alldeles speciellt. 
 
Kakan: Inte F12. Jag spelar på Trädgården en del i sommar, men jag har hört att de spelar rock också. Det blir nog en del rap där också. Annars hemmafester, sådana som utspelar sig på någon lycklig persons landställe.
 
Ken: Jag gillar inte nattklubbar men man följer nog de bästa arrangörerna. Där DJ Ashman (Soundkilla) eller Flash spelar brukar det vara bra. 
 

Var ska man gå för att ragga?
 
Mårten: Jag är singel så uppenbarligen har jag inget bra svar här. Jag skulle säga att man drar ifrån Stockholm på sommaren. Det känns inte så raggigt här. I stället drar man till Visby eller Båstad. Där är det action på kvällen. 
 
Signe: Jag gifter mig denna sommar, så det var ett antal år sedan jag raggade. Men på den gamla goda tiden var det bara Berns som gällde. Annars vimlar ju Kåken av charmiga, snygga män.
 
Lasse: Ett av mina paradnummer är ju låten flirtige Knut, så jag borde ju veta. Men jag är inte riktigt med i matchen längre. För att nämna något skulle jag säga att man ska sätta sig längs uteserveringarna på Strandvägen. Då kommer det. 
 
Kakan: The internet. Fast jag vet inte alls. Är inte sommaren automatisk helt flörtig, eller är den desperat? Jag lever ju i min kärleksbubbla, visserligen som gräsänka, men jag förmedlar gärna kontakter och parar ihop folk.
 
Ken: Jag tycker det är mest brudar på Kungsholmen men jag är i ett förhållande.
 

Vart åker man på en dagsutflykt?
 
Mårten: Grinda är otroligt fint. Dels upplevelsen att åka hela vägen ut och sedan komma till en ö som är så otroligt fin. Dessutom finns det två trevliga restauranger där. Sommaren är som bäst i skärgården. 
 
Signe: Mot slutet av sommaren åker jag alltid till Tyresta nationalpark och plockar svamp. Kan vara det bästa jag vet, att plocka svamp alltså.
 
Lasse: Jag tycker att man gå till Skansen och vistas där en heldag. Det är viktigt att man ger det tid. Det är inte bara en djurpark utan även som ett stort, vackert museum. Ska man på allsången så är det ju perfekt om man kommer dit tidigare under dagen. 
 
Kakan: På en sådan där turistbåt. Det gjorde jag när min syster och mamma var här. Eller åk ut till skärgården, det är inte så meckigt, någon båt och lite tålamod. 
 
Ken: Stockholms skärgård. Det är utan tvekan den bästa dagsutflykten i Stockholm. 
 

Vilken är den bästa picknickparken? 
 
Mårten: Jag är dålig på picknick men man ska i alla fall undvika cityparkerna och i stället ta sig till en plats där det är lugnare. Vinterviken vid Liljeholmen är fint. Annars är Hagaparken bra. Där är det mycket gamla, stora träd. Drottningholm är också fint.
 
Signe: Min lilla barndomspärla, Skånis, eller Rosenlundsparken som den också heter.
 
Lasse: Att vandra på Djurgården och slå sig ned i gräset någonstanns. Det är som att komma tillbaka till Bellmans tid. Man väntar bara på att Ulla Winbladh ska dyka upp där bland träden.
 
Kakan: Nej vet du vad. Då måste en sitta ner, bära tungt och allt blir kladdigt. Antingen äter jag hemma eller på något ställe. Jag orkar inte fixa och trixa. Men någon annan får gärna bjuda.
 
Ken: Jag skulle nog säga Kaananbadet i Hässelby.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset